Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Duurzaamheid

Steeds meer voetbalverenigingen zijn bewust of onbewust bezig met duurzaamheid. Duurzame voetbalaccommodaties zijn helemaal van deze tijd en hebben de toekomst.

Verenigingen kampen met stijgende kosten en dalende sponsor- en kantinebestedingen, wat nadelig is voor de begroting. Het thema duurzaamheid biedt kansen om als vereniging de financiële positie structureel te versterken door bijvoorbeeld het verlagen van energiekosten. 

Met onderliggende thema’s neemt de KNVB de vereniging mee in het thema duurzaamheid waarbij de focus in eerste instantie ligt op energiebesparing.

De Groene Club De Groene Club De Groene Club is een initiatief van de KNVB en de provincies Gelderland, Overijssel en Zuid-Holland om verenigingen te verduurzamen.

Energiebesparingen Energiebesparingen Als vereniging kun je zowel op de langere als korte termijn iets doen om de energiekosten omlaag te brengen. Bekijk de quickwins.

Stimulering Bouw en Onderhoud Sportaccommodaties (BOSA) Stimulering Bouw en Onderhoud Sportaccommodaties (BOSA) Het doel van de (BOSA) is de ontwikkeling en instandhouding van sportaccommodaties en de aanschaf van sportmaterialen voor sportverenigingen en sportstichtingen stimuleren.

Praktijkverhalen

Weten hoe andere verenigingen kosten besparen op de energierekening? Bekijk dan deze inspirerende praktijkverhalen.

NSV'46 verdient in twee jaar zonnepanelen terug NSV'46 verdient in twee jaar zonnepanelen terug Dat het plaatsen van zonnepanelen geen investering voor de lange termijn hoeft te zijn, bewijst NSV'46. De club verwacht de kosten in twee jaar te hebben terugverdiend.

Eén tweetje Eén tweetje Doorpraten met andere verenigingen over dit onderwerp? Meld je dan aan voor de community Eén tweetje!

xx

 

Laatste nieuws