Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Veelgestelde vragen mDWF pupillen

Vanaf het seizoen 2018/'19 wordt de spelersopgaaf vanaf de leeftijdscategorie Onder 8 geregeld via de wedstrijdzaken app. Hieronder zijn antwoorden op veelgestelde vragen te vinden.

 

Moet er ook voor de JO7 een volledig formulier (mDWF) worden ingevuld?

Nee, voor de JO7 (vier tegen vier) blijft alles bij het oude. Alleen de uitslag, of eventueel een afgelasting, doorgeven gebeurt via het uitslagenformulier in de Wedstrijdzaken app.

 

Als je geen scheidsrechter/spelbegeleider invult, wie kan dan het formulier vastleggen?

Dat kan dan gedaan worden door vrijwilligers van het wedstrijdsecretariaat, die in de ledenadministratie geregistreerd zijn met de verenigingsfunctie “wedstrijdsecretaris mDWF".

 

Moet ik elke wedstrijd weer alle namen invullen?

Nee, zorg ervoor dat het vaste team via Sportlink Club is ingedeeld in een “bondsteam”. Spelers uit het bondsteam staan elke wedstrijd standaard op het formulier, zodat je alleen de wijzigingen hoeft door te voeren.

 

Hoeveel spelers mogen maximaal opgegeven worden per wedstrijd?

Bij de JO8/JO9/JO10 zijn dit er 11. Bij de JO11/JO12 zijn dit er 13.

 

Waarom is er geen spelerspasverplichting en -controle bij de JO12?

De JO12 gaat in seizoen 2018/’19 op half veld spelen. Net als de JO11 al doet. Voor de duidelijkheid gaan we de regels voor de JO11 en JO12 gelijktrekken. En begint de spelerspascontrole vanaf het voetballen op een heel veld, dus vanaf de O13.

 

Wat moet ik doen als scheidsrechter/spelbegeleider?

Na afloop vul ik de uitslag in. Bij hoge uitzondering kan ik ook een rode kaart invoeren. Voor de wedstrijd voer ik geen spelerspascontrol uit. Als ik niet ben ingepland op die wedstrijd geef ik de uitslag door aan het wedstrijdsecretariaat, die deze kan invullen.

 

Wat moet ik doen als teamleider/teammanager?

Zeven dagen voor de wedstrijd komt het formulier beschikbaar en kan je de spelersopgaaf invullen. Standaard zie je het ingevulde bondsteam staan. Maak de spelersopgaaf niet te vroeg definitief, want dan kan je zelf niet meer wijzigen.

Als je niet als teammanager staat geregistreerd, kan je met een account (registreren met emailadres dat bekend is bij de ledenadministratie) van één van de teamleden/kinderen inloggen en de spelersopgaaf invullen.

Na afloop hoef je in de app niks meer in te vullen of goed te keuren. Alleen als er een fout is gemaakt, bijvoorbeeld bij een verkeerde uitslag, kun je via de WZ app een bezwaar/correctiebericht naar de KNVB sturen.

 

Waar kan ik meer vinden over de wedstrijdzaken app?

 

Het team van de tegenstander heeft een team met te veel (te oude) dispensatiespelers. Moet ik dit toestaan?

Het is de regel dat een team niet meer dispensatiespelers opstelt dan is toegestaan. Dit wordt ook geblokkeerd bij de spelersopgaaf in de Wedstrijdzaken app. Dit is in het belang van gelijkwaardige en eerlijke wedstrijden, waar uiteindelijk iedereen bij gebaat is. Houd echter op de dag van de wedstrijd ook rekening met de kinderen die niet zouden kunnen spelen als gevolg van deze controle. Probeer dat in overleg met de tegenstander te regelen in het belang van het kind. De wedstrijd moet zeker gespeeld worden.

Meld het “incident” na afloop bij de KNVB, zodat wij bij herhaling dit kunnen gaan bespreken met de betreffende clubs en op zoek kunnen gaan naar een oplossing.

Laatste nieuws