Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbal

Steeds meer verenigingen omarmen het vrouwenvoetbal, waardoor het ledenaantal onder vrouwen blijft groeien. Ook zijn steeds meer vrouwen werkzaam als coach, scheidsrechter, vrijwilliger en bestuurder. Een goede ontwikkeling.

Om het meiden- en vrouwenvoetbal nog verder te laten groeien, is in het verleden een ontwikkelingsprogramma ontwikkeld waarmee clubs werken aan de positionering van het vrouwenvoetbal binnen de club, een verenigingsorganisatie die ook is afgestemd op vrouwenvoetbal en de kwaliteit van het meiden- en vrouwenvoetbal. De learnings uit dit programma kunnen nog altijd ter inspiratie dienen, zodat er op termijn overal in Nederland clubs ontstaan waar meiden en vrouwen zich met plezier kunnen ontwikkelen, of ze nu een talentvolle of een recreatieve voetbalster zijn.

De KNVB gebruikt de opgedane kennis en ervaringen vanuit het ontwikkelingsprogramma ook voor het optimaliseren van de vaste clubondersteuning die onder andere bestaat uit het online kennisplatform KNVB Assist, bijeenkomsten en de inzet van verenigingsadviseurs en technisch jeugdcoördinatoren. Uiteindelijk is het doel om meiden- en vrouwenvoetbal volledig te integreren in het landschap zodat het als vol- en gelijkwaardig onderdeel wordt gezien binnen bestaande voetbalclubs.

Versterken van vereniging en regio Versterken van vereniging en regio Het eerste seizoen is kleinschalig gestart met het ontwikkelingsprogramma bij 30 clubs. Met opgedane ervaringen wordt het programma verder aangescherpt om vervolgens breed in het land ingezet te kunnen worden.

Programma Voetbalontwikkeling Programma Voetbalontwikkeling Wil jouw vereniging grote stappen zetten in het doorontwikkelen van de jeugdopleiding en ook nog eens op een duurzame manier? Dan is het Programma Voetbalontwikkeling echt wat voor jullie. In dit programma begeleidt de KNVB, in samenwerking met NMC Bright, jouw vereniging intensief op diverse thema's. Daarbij kan ook aandacht worden besteed aan het nog beter neerzetten van de organisatie.

Praktijkverhalen meiden- en vrouwenvoetbal Praktijkverhalen meiden- en vrouwenvoetbal Steeds meer voetbalverenigingen omarmen het vrouwenvoetbal, waardoor het aantal vrouwelijke leden blijft stijgen. Ook zien we steeds meer vrouwen die niet (alleen) als speelster actief zijn, maar die fungeren als coach, scheidsrechter, vrijwilliger of bestuurder. Hier vind je praktijkverhalen van verenigingen waar het vrouwenvoetbal een prominente plek heeft gekregen of aan het verkrijgen is.

Laatste nieuws