Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB Scheidsrechter Zaalvoetbal

Zaalvoetbal wint aan steeds meer populariteit bij de jeugd. Het is een snelle, dynamische sport die komend jaar nog meer in de schijnwerpers staat vanwege het Europees kampioenschap in Nederland. Droom jij ervan ook op dit podium te schitteren? Dat kan! Als scheidsrechter in het zaalvoetbal is het mogelijk al in een aantal jaar door te groeien tot de top van Nederland.

De eerste stap op weg omhoog is KNVB-scheidsrechter worden. Als scheidsrechter voor de KNVB kun je wedstrijden begeleiden bij je eigen vereniging, maar ook duels fluiten in de Hoofdklasse van het district. 

Dankzij het leiden van wedstrijden in de zaal ontwikkel je competenties waar je in het dagelijks leven ook profijt van hebt. Je leert beslissingen nemen en uitleggen, je draagt verantwoordelijkheid en je weet hoe je moet handelen in verschillende situaties. Bovendien is het fluiten van wedstrijden in de zaal uitstekend te combineren met het leiden van duels bij een veldvoetbalvereniging. De zaalvoetbalcompetities vinden veelal doordeweeks plaats, wat het mogelijk maakt in het weekend op het veld voor de club te fluiten. 

Stel je vraag

Benieuwd hoe het is om KNVB scheidsrechter te zijn en wil je wat vragen stellen aan een KNVB scheidsrechter? Mail dan naar arbitrage-opleidingen@knvb.nl je vraag of verzoek, en we nemen z.s.m. contact op!

Dankzij de arbitrageopleidingen van de KNVB word je optimaal voorbereid op het leiden van wedstrijden op een hoger niveau. Met de 'Scheidsrechtersopleiding Zaalvoetbal III' (SOIII) word je KNVB-official. Dit is een praktijkgerichte en interactieve opleiding waarbij de individuele ontwikkeling centraal staat. Iedere scheidsrechter bepaalt zijn of haar eigen ambitieniveau. De KNVB faciliteert hierin en helpt jou zo goed mogelijk op weg. 

Opleiding volgen

Wil jij in de toekomst wedstrijden leiden op een eindtoernooi? De KNVB arbitrageopleidingen kunnen je hierbij helpen. Je kunt in het zaalvoetbal snel doorgroeien en de top bereiken.  

Wil je een opleiding volgen? Bekijk hieronder het overzicht van alle arbitrageopleidingen die de KNVB aanbiedt. 

Arbitrageopleidingen Arbitrageopleidingen Bekijk de arbitrageopleidingen die de KNVB aanbiedt.