Geen bewijs voor gokken op eigen wedstrijd

KNVB Media
KNVB Media
6 mei, 14:43

De integriteitseenheid van de KNVB heeft op verzoek van de onafhankelijk aanklager een onderzoek gedaan. - Foto: KNVB Media

In december verschenen berichten in de media dat spelers van Odin '59 op hun eigen wedstrijd in de KNVB Beker zouden hebben gegokt. Zij zouden persoonlijk geld hebben ingezet op hun winst tegen FC Lissen en FC Emmen.

Naar aanleiding hiervan heeft de integriteitseenheid van de KNVB op verzoek van de onafhankelijk aanklager een onderzoek gedaan. Hierbij is geen bewijs gevonden voor deze beschuldiging, zodat tuchtrechtelijke stappen zullen uitblijven.

Voetbal waarop je kunt vertrouwen

De KNVB staat voor voetbal waarop je kunt vertrouwen. De integriteit van onze competities is ons grootste goed. We verwachten dan ook van clubs en spelers dat zij hun sportieve plicht vervullen en verdachte zaken melden bij de KNVB.

Volgens de reglementen van de KNVB is het ten strengste verboden om te gokken op eigen wedstrijden (betaald- en amateurvoetbal), ongeacht waarop wordt ingezet. Dit kan namelijk de uitkomst maar ook het verloop van een wedstrijd beïnvloeden en past daarmee niet in de sportieve competities die de KNVB voor ogen heeft. Richting het nieuwe seizoen zullen wij dit weer onder de aandacht brengen bij clubs.

Maatregelen tegen matchfixingKijk hier voor al onze maatregelen tegen matchfixing.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven