Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Leerlingen De Octopus winnen reporterwedstrijd schoolvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
8 juli 2015, 11:12

Foto:

De landelijke schoolvoetbalfinales, woensdag 17 juni, waren dit jaar weer een groot feest. De Springplank uit Huizen, Jenaplanschool Wittevrouwen (Utrecht), De Brederoschool (Groningen) en KBS de Vlieger (Zwolle) gingen met de schaal naar huis. Maar naast de voetbalwedstrijden was er die dag nog een prijs te verdienen, namelijk die van beste voetbalreporter. Deze wedstrijd werd gewonnen door Florence van Wijk en Indi van Beuningen van basisschool De Octopus uit Horssen.

Met afgeladen bussen kwamen de finalisten naar het KNVB-sportcomplex in Zeist. Hierin zaten natuurlijk de spelers en de fans, maar ook de reporters van de deelnemende scholen. Deze reporters hadden de taak om zo goed mogelijk verslag uit te brengen van de gebeurtenissen in en rondom het veld en hierbij te letten op het centrale thema van de dag: sportplezier. 

Voorbereid

Om goed voorbereid aan de slag te kunnen gaan kregen ze aan het begin van de dag een workshop van niemand minder dan sportjournalist Jack van Gelder, ambassadeur van TV Sportplezier. Hij gaf onder andere tips over interviewen waarmee de verslaggevers vervolgens op pad konden. De reporters volgden hun team de rest van de dag op de voet, om uiteindelijk een mooi verslag van de dag te schrijven. 

De training van Jack van Gelder had zeker geholpen want er werden veel goede verslagen ingeleverd. Uiteindelijk werd de reporterwedstrijd gewonnen door Florence van Wijk en Indi van Beuningen van basisschool De Octopus uit Horssen. Natuurlijk mogen Florence en Indi zich de beste schoolvoetbalverslaggevers noemen. Daarnaast hebben ze kaartjes gewonnen om met de hele klas naar de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland-IJsland  te gaan, die op 3 september in de Amsterdam Arena wordt gespeeld.  

Beste schoolvoetballers van Nederland bekend Beste schoolvoetballers van Nederland bekend

Het winnende verslag:

Jaja, Horssen heeft het weer goed geflikt. De meiden van Basisschool De Octopus zijn door naar het NK meiden schoolvoetbal! Dit is de eerste keer dat De Octopus zo ver is gekomen! Dat kan ook niet anders met zulke goede meiden! We zitten nu met heel groep 8 in de bus naar de plek waar het vandaag allemaal gaat gebeuren… ZEIST!!! 

Eenmaal aangekomen in Zeist zijn de meiden meteen gaan omkleden en maken ze zich klaar voor de wedstrijd die om 11.00 uur gaat beginnen. De opening is zojuist geweest. De aanvoerder van iedere school moest naar voren komen en daarna werden de teams naar voren geroepen. We hadden geen aanvoerder, maar we kozen Nienke Bull. 

Daarna kwam ook Jack van Gelder naar voren. Hij ging wat vertellen over voetbal en de prijzen die je vandaag kunt winnen, bijvoorbeeld de sportiviteitsprijs. We hebben aan onze aanvoerster/ keepster Nienke Bull gevraagd wat ze van deze dag vindt: ‘’ Ik ben erg enthousiast en we gaan zeker winnen!’’. Ook hebben we aan supporters gevraagd wat ze van vandaag vinden en of ze denken dat ze gaan winnen: ‘’Natuurlijk gaan we winnen, beste team ooit!’’. 

Over de eerste wedstrijd kunnen wij niet veel vertellen, want wij hadden een cursus van TV sportplezier. Dat was ook erg leuk. Je kon leren over hoe je vragen moest stellen aan mensen en nog veel meer andere dingen. We moesten toen als opdracht mensen gaan interviewen over sportiviteit, bijvoorbeeld de vraag ‘’Wat is sportiviteit volgens jou?’’ Of ‘’Wat zou jij doen als je ouders de hele tijd aan de kant staan te schreeuwen en te krijsen’’ Mensen gaven daarop hun mening. 

Beetje sportief

We moesten ook bij andere scholen gaan kijken of ze wel een beetje sportief doen. Voetballen ze met een lach? Als ze iemand omverduwen (per ongeluk) zeggen ze dan "sorry?’’ En waren de supporters een beetje creatief wat spandoeken betreft? We moesten de scholen punten geven. De school met de meeste sportiviteitspunten wint een prijs. 

Wat we wel van de eerste wedstrijd weten tegen de Pontus  is dat we met 5-1 gewonnen hebben! De tweede wedstrijd moesten we tegen de Augustinus. Daar wonnen we met 3-1. Dat betekende dat we door mochten naar de kruisfinale. De kruisfinale verloren we met 2-1, dus toen moesten we nog strijden voor de 3e of 4e plek. 

Uiteindelijk zijn we derde geworden! De laatste wedstrijd hebben we namelijk gewonnen met 3-2! Dat betekent gewoon dat we 3e zijn geworden van heel Nederland met Meisjes Schoolvoetbal 7/8! De Octopus is nog NOOIT zo ver gekomen als nu! De hele school en wij zijn trots op deze toppers!


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen