Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Beste schoolvoetballers van Nederland bekend

KNVB Media
KNVB Media
17 juni 2015, 18:16

Foto: KNVB Media

Vandaag was de grote finaledag van het Nederlands kampioenschap schoolvoetbal. Ruim 240.000 jongens en meisjes uit de groepen vijf, zes, zeven en acht van 5800 basisscholen namen dit jaar deel aan het schoolvoetbaltoernooi. Uiteindelijk bleven er vierentwintig teams over die vandaag in Zeist hebben gestreden om de felbegeerde titels. Naast het spelen van de finales waren er verschillende activiteiten voor de kinderen, waaronder een ‘schoolplein’ vol activiteiten..

Winnaars Nederlands kampioenschap schoolvoetbal 

De eindstrijd bij de meisjes van groep 5/6 ging tussen de teams van De Springplank (Huizen) en Piekschool (Wageningen) en werd met 2-0 gewonnen door de ploeg uit Huizen. Bij de jongens uit dezelfde groepen ging de finale tussen Jenaplanschool Wittevrouwen (Utrecht) en OBS de Borgh (Zuidhorn), waarbij Jenaplanschool Wittevrouwen aan het langste eind trok door met 5-0 te winnen. 

Bij de meisjes van groep 7/8 mocht de Brederoschool (Groningen) zich tot Nederlands kampioen schoolvoetbal kronen, dit werd bewerkstelligd door in de finale een 1-0 overwinning te boeken op OBS de Dubbelburg (Valkenburg). KBS de Vlieger (Zwolle) tegen De Bolster (Gilze) was het affiche voor de finale van de jongens groep 7/8. Door een 2-0 overwinning werd KBS De Vlieger uiteindelijk Nederlands kampioen schoolvoetbal.

Sportplezier

Jack van Gelder verzorgde een workshop voor speciale kinderreporters. Deze workshop stond in het teken van sportplezier en benadrukte de mooie kanten van het sporten. Kinderen willen geen schreeuwende, ruziënde ouders of supporters langs de lijn. Sporten moet leuk zijn en leuk blijven. De kinderreporters gingen na de workshop aan de hand van scorekaarten op zoek naar het sportiefste team, het team met het grootste sportplezier.   

Football For Water 

Tijdens het toernooi konden de kinderen zich ook inzetten voor het goede doel. Via de ludieke ‘waterdragers’ actie werden kinderen uitgedaagd om water naar Ghana te voetballen. Football For Water is een publiek-privaat samenwerkingsverband waarin de KNVB, UNICEF-Nederland, Simavi, Vitens Evides International, Aqua for All, Akvo en het Ministerie van Buitenlandse Zaken samenwerken. Het programma heeft de ambitie om op 1100 scholen in Kenia, Ghana en Mozambique te zorgen voor veilig drinkwater en toiletten. Daarnaast gaan, door de KNVB opgeleide WorldCoaches, langs scholen om in totaal ruim 700.000 schoolkinderen ‘life skills’ aan te leren op het gebied van hygiëne. 

Meer informatie Meer informatie Meer informatie over Football For Water 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen