Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

UEFA Pro opleiding in mei 2022 van start voor negen deelnemers

KNVB Media
KNVB Media
3 december 2021, 17:30

UEFA Pro opleiding in mei 2022 van start voor negen deelnemers. - Foto: KNVB Media

Er zijn negen deelnemers toegelaten voor de UEFA Pro opleiding 2022/’23, die in mei 2022 van start gaat. Tijdens de editie van seizoen 2022/’23 zullen de volgende namen hun opwachting maken op de opleiding: Mounir Azaoum, Anthony Correia, Anoush Dastgir, Giovanni Franken, Matthias Köhler, Mark Otten, Mark Parsons, Johan Plat en Jan Sierksma. De UEFA Pro opleiding is de hoogste trainersopleiding van Nederland. Na het behalen van dit diploma kunnen trainers zelfstandig aan de slag als hoofdtrainer in het betaald voetbal.

Toelating en selectieprocedure

Als potentiële nieuwe deelnemers zich hebben aangemeld, dan worden zij eerst geselecteerd op hun trainerservaring. Bij voldoende ervaring, worden ze uitgenodigd voor een selectiegesprek. Naast hun ervaring als trainer, worden nieuwe deelnemers vervolgens ook beoordeeld op hun vooropleiding en hun eigen voetbalcarrière. Dit alles wordt meegewogen voordat wordt overgegaan tot toelating.

De toelatingscommissie bestaat uit de belangenorganisaties Coaches Betaald Voetbal (CBV), de VVON (Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland), vertegenwoordigers uit het betaald voetbal en de KNVB. Deze commissie buigt zich over de selectieprocedure en gaat dus uiteindelijk over de toelating van nieuwe deelnemers. De UEFA Pro opleiding wordt jaarlijks georganiseerd.

Vernieuwing UEFA Pro opleiding

Om beter aan te sluiten bij de veranderende wereld van het betaalde voetbal is de UEFA Pro opleiding de laatste jaren vernieuwd. Dit gebeurt mede dankzij de input van algemeen- en technisch directeuren, coaches uit het betaald voetbal, de trainersvakbond CBV en oud-deelnemers. De vernieuwing en ontwikkeling van de opleiding past ook bij de hoge eisen die, zowel binnen als buiten het veld, aan de trainer-coach in het betaald voetbal worden gesteld. De KNVB werkt er hard aan om de opleiding altijd actueel en van kwalitatief hoog niveau te houden. Dit gebeurt uiteraard binnen de kaders die de UEFA aan dit diploma stelt.

De deelnemers van 2022:

Mounir Azaoum (De Graafschap)

Anthony Correia (Katwijk en Telstar)

Anoush Dastgir (bondscoach Afghanistan)

Giovanni Franken (ADO Den Haag)

Matthias Köhler (FC Volendam)

Mark Otten (NEC)

Mark Parsons (bondscoach Oranjevrouwen)*

Johan Plat (FC Volendam)

Jan Sierksma (AZ)

*Mark Parsons volgt straks de UEFA Pro opleiding om ook aan alle Europese vereisten voor trainers te voldoen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen