Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bondsvoorzitter Spee op UEFA-congres: 'Rol spelen bij nieuwe ontwikkelingen'

KNVB Media
KNVB Media
3 maart 2020, 14:00
3:33

KNVB-bondsvoorzitter Just Spee tijdens zijn speech voor het UEFA Congress. - Foto: UEFA

Op het UEFA Congress 2020 in Amsterdam heeft KNVB-voorzitter Just Spee dinsdagochtend de aanwezigen toegesproken. Voor Spee was het zijn internationale vuurdoop sinds hij eind vorig jaar Michael van Praag opvolgde als bondsvoorzitter.

Spee sprak in de Beurs van Berlage tijdens de jaarvergadering van de UEFA. Vertegenwoordigers van alle 55 aangesloten landen zijn dezer dagen bijeen in de hoofdstad, voor het hoogste besluitvormende orgaan binnen UEFA. Het is voor het eerst dat het UEFA Congress in Nederland wordt gehouden.

"Als voetbalbond die dit jaar zijn 130-jarig bestaan viert, zijn we er trots op dat we gastheer zijn van dit congres", sprak Spee het internationale gezelschap toe. "Evenals het feit dat er komende zomer vier wedstrijden van EURO2020 zullen plaatsvinden in onze hoofdstad."

Voorloper op vele vlakken

Spee legde in zijn speech de nadruk op de verbindende rol die de KNVB voor het voetbal ziet. "Als Nederlanders zijn we gewend bruggen te bouwen, zowel letterlijk als figuurlijk. In de sport, het bedrijfsleven, de politiek en religie. Die blijven we bouwen, ook in de toekomst. We respecteren traditionele waarden, maar staan tegelijkertijd open voor nieuwe ontwikkelingen. De KNVB wil daarin een voorname rol spelen. Een voorloper op weg naar het jaar 2050 en verder. Dit zit in onze natuur. Helpen, bijdragen, beslissen. Niet toekijken vanaf de zijlijn, maar mede het heft in handen nemen."

De bondsvoorzitter haakte ook in op de amusementswaarde van voetbal en de rol van de media daarin. "Met mijn eigen achtergrond in de media- en entertainmentwereld kan ik bijdragen aan allerlei nieuwe ontwikkelingen op dit gebied in het voetbal. De KNVB is vanzelfsprekend meer dan bereid daar een rol in te spelen."

Zie ook Zie ook Amsterdam decor voor UEFA-congres en loting Nations League.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen