Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Aanvoerders dragen komend weekend regenboogband

KNVB Media
KNVB Media
12 oktober 2017, 11:36

Voetbal is voor iedereen, ongeacht huidskleur, seksuele voorkeur, culturele achtergrond of religie. - Foto: KNVB Media

Alle aanvoerders van de clubs uit de Eredivisie, Jupiler League en Eredivisie Vrouwen dragen het komend competitieweekend een aanvoerdersband in regenboogkleuren. Daarmee ondersteunen zij initiatieven in het kader van de jaarlijkse Nationale Coming Out Dag die woensdag 11 oktober plaatsvond.

Op de Nationale Coming Out Dag wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt. Met het dragen van de regenboogband laten topvoetballers zien dat zij iedereen binnen het voetbal - collega-voetballers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en vele anderen - steunen die worstelen met hun identiteit.

Voetbal is voor iedereen

Voetbal is voor iedereen, ongeacht huidskleur, seksuele voorkeur, culturele achtergrond of religie. Met de symbolische regenboogband willen diverse partijen in het speelweekend van 13-16 oktober aandacht vragen voor dit thema. De actie is geïnitieerd door de centrale spelersraad (CSR) en de John Blankenstein Foundation en wordt door de KNVB van harte ondersteund. Binnen voetbalverenigingen moet iedereen zichzelf kunnen zijn en met plezier zijn of haar hobby uitoefenen.

Diversiteit en homoacceptatie staat al jaren hoog op de agenda bij de KNVB, met bondsvoorzitter Michael van Praag als vurig pleitbezorger. Daar zijn diverse zichtbare acties uit voortgevloeid. Zo voer de KNVB in 2013 mee met een eigen boot tijdens de Gay Pride in Amsterdam en lanceerde de bond de campagne: 'Homo? Boeit toch geen flikker'.

Diversiteit in het voetbal Diversiteit in het voetbal Lees alles over het diversiteitsbeleid van de KNVB.

#alltogetherchallenge

Ook in het kader van de Coming Out Dag hebben NOC*NSF en de John Blankenstein Foundation de #alltogetherchallenge geïnitieerd. Een uitdaging waarin sporters de bal zo lang mogelijk hooghouden, bij voorkeur staand in een cirkel met elkaars hand vast. Amateurclubs worden uitgedaagd deze challenge met hun (jeugd)teams aan te gaan, het met een camera of mobiel te filmen en vervolgens op social media te publiceren met gebruik van #alltogetherchallenge.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen