Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Discriminatie raakt je in je hart'

KNVB Media
KNVB Media
15 december 2016, 14:00
1:57

Zet een streep door discriminatie. Net als 87-voudig Oranjeinternational Clarence Seedorf. - Foto: KNVB Media

Onder het motto 'Voetbal is van iedereen, zet een streep door discriminatie' voeren de KNVB, Eredivisie CV, Coöperatie Eerste Divisie samen met voetbalfans, spelers, clubs en de overheid de strijd tegen discriminatie. Een kijkje achter de schermen bij de opnames van de clip die bij de campagne hoort.

Een frisse, maar zonnige novemberdag in Amsterdam. Michael van Praag, Danny Blind, Kees Jansma, Ruben Schaken en zaalvoetbalinternational Zaid el Morabiti. Zomaar enkele prominenten die meewerken aan de clip die bij de campagne hoort. Omdat ook zij vinden dat discriminatie moet worden verbannen.

KNVB.nl/discriminatie KNVB.nl/discriminatie Zet zelf een streep door discriminatie op KNVB.nl/discriminatie.

Rode streep

Ruben Schaken in actie voor Oranje.

Op het hoofdveld van Swift leggen ze stuk voor stuk een rood attribuut neer. Samen vormt het geheel één rode streep. En die streep, die wordt door discriminatie gezet.   

Bondsvoorzitter Michael van Praag is duidelijk als hem gevraagd wordt naar het standpunt van de KNVB. "Wij vinden dat voetbal van iedereen is. Waar je vandaan komt of wat je geloof is, wat je seksuele geaardheid is, hoe je huidskleur is, dat maakt ons niet uit."

"Ik heb ook met discriminatie te maken gehad", zegt ADO Den Haag-aanvaller Ruben Schaken in de kantine van de voetbalclub. "Dan roepen ze bijvoorbeeld 'aap' naar je, omdat je donker bent. Discriminatie moet sowieso gestopt worden."

Rug toekeren

Ook assistent-scheidsrechter Nicky Siebert heeft vervelende ervaringen op en buiten het voetbalveld. "We moeten het niet afkeuren, maar onze rug toekeren. Het raakt je gewoon in je hart, doet pijn."

Aftrap campagne Aftrap campagne Voetballerij zet een streep door discriminatie.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen