Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Voetballerij zet streep door discriminatie in De Kuip

KNVB Media
KNVB Media
14 december 2016, 18:40

V.l.n.r.: Michel Kouer, Clarence Seedorf, Zouhair El-Maroudi, Mamoun Loukili, Eric Gudde, Martin van Rijn en Michael van Praag. - Foto: KNVB Media

Tijdens een bijeenkomst in De Kuip is samen met voetbalfans, spelers en clubs de campagne ‘Voetbal is van iedereen, zet een streep doordiscriminatie’ afgetrapt. De aftrap was met onder andere voormalig international Clarence Seedorf en staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Martin van Rijn.

Voetbal verbindt mensen, zowel op het veld als op de tribune. Of je nu zelf voetbalt, of graag naar voetbal kijkt: alle voetbalfans – van jong tot oud – willen gewoon genieten van een potje voetballen of een mooie wedstrijd bezoeken, ongeacht dat je huidskleur, religie of seksuele voorkeur er toe doet. Voetbal is van iedereen en voor iedereen.

Voormalig international en UEFA-ambassadeur tegen rascisme Clarence Seedorf.

  • Michael van Praag: ‘’ Voetbal is écht voor iedereen, dat is geen loze kreet.’’

Tijdens de bijeenkomst in de Kuip gingen staatssecretaris Van Rijn, bondsvoorzitter Van Praag, voormalig international Clarence Seedorf en Zouhair El-Maroudi, vrijwilliger bij amateurclub LMO, in gesprek over de verbindende kracht van voetbal. Een uniek verbindend netwerk van mensen met verschillende achtergronden. Voetbal staat midden in de maatschappij; het is de grootste sport van Nederland. Dus komen discriminatie en racisme helaas ook voor op en rondom het voetbalveld.

Tijdens het open gesprek benadrukten de aanwezigen dat het van belang is om vanuit een breed voetbalgeluid en gezamenlijke aanpak gericht op bewustwording aandacht te blijven besteden aan het onderwerp. Het is een proces gericht op de lange adem, maar samen met de gehele voetbalwereld kunnen we een positieve boodschap afgeven richting alle voetballiefhebbers. Een boodschap gericht aan iedereen die het zat zijn geassocieerd te worden met kwetsende en discriminerende acties in het voetbal.

  • Seedorf: "Ik merk dat er honger is naar verandering. Het mooie van sport is dat we veel kunnen bereiken in korte tijd."

KNVB-bondsvoorzitter Michael van Praag zet een streep door discriminatie.

KNVB.nl/discriminatie KNVB.nl/discriminatie Zet zelf een streep door discriminatie op KNVB.nl/discriminatie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen