Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ARAG KNVB VAR Moment van de Week: geel voor Ninaj of Angha?

KNVB Media
KNVB Media
9 december 2019, 19:30
2:30

Het VAR Moment komt deze week uit de wedstrijd PSV-Fortuna Sittard. - Foto: Soccrates Images

Een vermeende handsbal? Mogelijke rode kaart? Wel of geen terechte goal? In de control room van het ARAG KNVB Replay Center kijken altijd twee extra paar ogen mee met de wedstrijd: de Video Assistent Referee (VAR) en zijn assistent (AVAR). Wekelijks blikken we terug met de unieke beelden en geluid in het ARAG KNVB VAR moment. Met deze week: een persoonsverwisseling bij PSV-Fortuna Sittard. 

Het VAR Moment komt deze week uit de wedstrijd PSV-Fortuna Sittard. In de 50e minuut van de wedstrijd wordt PSV-aanvaller Donyell Malen in het strafschopgebied gevloerd: strafschop. Scheidsrechter Allard Lindhout geeft Fortuna-verdediger Branislav Ninaj de bijbehorende gele kaart. 

In het Replay Center in Zeist wordt het bewuste moment bekeken. De VAR en AVAR komen al snel tot de conclusie dat er sprake is van een mistaken identity, of wel een persoonsverwisseling. De overtreding is niet gemaakt door Ninaj, maar door een andere verdediger van Fortuna Sittard: Martin Angha. De gele kaart voor Ninaj wordt zodoende teruggedraaid en alsnog toegekend aan Angha. 

Video Assistant Referee (VAR) Video Assistant Referee (VAR) Meer informatie over de VAR is hier te vinden.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen