Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ARAG KNVB VAR moment: Terechte gele kaart voor Kali?

KNVB Media
KNVB Media
6 november 2018, 15:00
1:44

Scheidsrechter Danny Makkelie gaf dit weekend een gele kaart aan NAC-middenvelder Anouar Kali. - Foto: KNVB Media

Een vermeende handsbal? Mogelijke rode kaart? Wel of geen terechte goal? In de control room van het ARAG KNVB Replay Center kijken altijd twee extra paar ogen mee met de wedstrijd: de Video Assistent Referee (VAR) en zijn assistent (AVAR). Maar wat gebeurt er precies als de VAR daadwerkelijk in actie komt en wat zijn de juiste procedures? Wekelijks kijken we terug met de unieke beelden en geluid in het ARAG KNVB VAR moment.

De VAR kijkt op eigen initiatief of op verzoek van de scheidsrechter beelden van bepaalde acties terug. Een juiste observatie of was er misschien toch meer aan de hand? Via directe communicatie tussen het veld en het ARAG KNVB Replay Center in Zeist werken de scheidsrechter en de VAR samen met als doel een zo eerlijk mogelijk verloop van de wedstrijd.

Maar hoe gaat dat precies in zijn werk? Hoe handelt de VAR in alle hectiek en welke overwegingen worden er meegenomen in de uiteindelijke beslissing? Aan de hand van een aansprekend voorbeeld tonen wij wekelijks unieke beelden, verrijkt met het geluid van de onderlinge communicatie, vanuit het ARAG KNVB Replay Center.

Gele kaart Kali

Deze week wordt de gele kaart die NAC-speler Anouar Kali van scheidsrechter Danny Makkelie kreeg tegen Heracles nader belicht. De middenvelder kwam hard inglijden op Heraclied Kristoffer Peterson, waardoor de discussie ontstond of de overtreding niet zwaarder bestraft moest worden.

Hoewel een rode kaart zeker gesteund had kunnen worden, gezien de snelheid en complexiteit van de actie, is hier begrip voor de beslissing van scheidrechter Makkelie en VAR Martin van den Kerkhof. Na het nauwkeurig bestuderen van de beelden, is immers te zien dat Kali uitglijdt en zijn tegenstander niet ernstig raakt. Wat speelde zich in de control room van het ARAG KNVB Replay Center allemaal af rond de gele kaart? Kijk de beelden en luister mee.

ARAG KNVB VAR Moment: Gele kaart Anouar Kali.

Veelgestelde vragen Veelgestelde vragen Antwoorden op veelgestelde vragen over de VAR.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen