Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Makkelie videoscheidsrechter bij finale WK voor clubs

KNVB Media
KNVB Media
17 december 2016, 8:30

Makkelie is aangesteld als hoofd-videoscheidsrechter bij de finale van het WK voor clubs. - Foto: KNVB Media

Danny Makkelie is aangesteld als hoofd-videoscheidsrechter bij de finale van het WK voor clubs, tussen Real Madrid en Kashima Antlers. De wedstrijd, die gespeeld wordt in Yokohama (Japan), begint zondag om 11.30 uur (Nederlandse tijd) en is live te zien op NPO 2.

Makkelie reageert verheugd op zijn aanstelling. “Het is een eer dat van alle videoscheidsrechters die hier aanwezig zijn, ik hoofd-videoscheidsrechter mag zijn bij de finale. Ook is het een bevestiging voor Nederland van het goede werk dat wij de afgelopen tweeëneenhalf jaar hebben verricht op dit gebied.”

Wereldprimeur

De finale zal gefloten worden door de Zambiaanse scheidsrechter Janny Sikazwe. Het WK voor clubs is het eerste mondiale toernooi waarbij gebruik wordt gemaakt van de videoscheidsrechter. Per wedstrijd zijn er drie video-scheidsrechters op dit toernooi; naast de hoofd-videoscheidsrechter zitten er nog twee collega's achter de monitoren ter ondersteuning.

Eerder dit toernooi schreef Makkelie al historie door bij de openingswedstrijd als hoofd-videoscheidsrechter te fungeren én door in de halve finale tussen Atlético Nacional en Kashima Antlers een signaal te geven voor een strafschop op basis van de tv-beelden. De FIFA geeft hem met deze aanstelling de wereldprimeur om als hoofd-videoscheidsrechter bij de finale van een mondiaal toernooi betrokken te zijn.

Historische penalty WK clubs dankzij videoscheids Historische penalty WK clubs dankzij videoscheids Lees meer over de strafschop die gegeven werd in de halve finale.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen