Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Makkelie leidt WK-kwalificatieduel Kroatië - Rusland

KNVB Media
KNVB Media
11 november 2021, 9:30

Danny Makkelie leidt zondag Kroatië - Rusland, het topduel in groep H. - Foto: KNVB Media

Danny Makkelie is door UEFA aangesteld om de WK-kwalificatiewedstrijd Kroatië - Rusland in goede banen te leiden. Het topduel wordt zondag 14 november in Split gespeeld. Makkelie fluit om 15.00 uur voor de aftrap in Stadion Poljud.

Hij krijgt ondersteuning van een geheel Nederlands arbitraal team. Hessel Steegstra en Jan de Vries zijn de vaste assistent-scheidsrechters. Dennis Higler fungeert in Split als vierde official. Het videoarbitrageduo bestaat uit Pol van Boekel (VAR) en Clay Ruperti (AVAR).

Groepswinst

In de race naar het WK 2022 in Qatar strijden beide landen in deze laatste speelronde nog om de groepswinst. Rusland heeft in Groep H momenteel met 19 punten uit 8 duels de koppositie in handen. Kroatië is de nummer 2 en heeft twee punten minder. In september speelden beide landen al tegen elkaar op Russische bodem, maar scoorden destijds niet (0-0). 

Beide landen komen vanavond ook al in actie in het kader van de WK-kwalificatie. Rusland ontvangt in eigen huis Cyprus, terwijl de Kroaten een uitwedstrijd op Malta spelen.  

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen