Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kuipers leidt donderdag EK-duel Denemarken - België in Parken

KNVB Media
KNVB Media
15 juni, 10:53

Björn Kuipers kwam zondag al als vierde official in actie. Donderdag fluit hij zijn eerste duel tijdens EURO 2020. - Foto: KNVB Media

Björn Kuipers leidt donderdag 17 juni zijn eerste wedstrijd op EURO 2020. De 48-jarige arbiter is door UEFA aangesteld voor het duel in groep B tussen Denemarken en België. Kuipers kwam zondag in actie als vierde official bij Engeland - Kroatië (1-0) op Wembley.

Denemarken en België treffen elkaar donderdag om 18.00 uur in Parken in Kopenhagen. Beide teams komen voor de tweede keer in actie tijdens dit EK. De Denen beleefden zaterdag in hetzelfde stadion een dramatische avond tegen Finland toen Christian Eriksen op slag van rust door een hartstilstand werd getroffen. Eriksen werd op het veld succesvol gereanimeerd. Het EK-duel werd later hervat en eindigde in een 0-1 zege voor de Finnen.

België opende diezelfde avond hun EK met een sterk optreden tegen Rusland. In St. Petersburg waren de zuiderburen met 3-0 te sterk voor Rusland, mede dankzij twee goals van Romelu Lukaku.

Van Boekel VAR

Kuipers wordt in Kopenhagen bijgestaan door zijn vaste assistent-scheidsrechters Erwin Zeinstra en Sander van Roekel. Vierde official is de Zweed Andreas Ekberg. Pol van Boekel is de videoarbiter. Het VAR-team bestaat verder uit Kevin Blom en de Fransmannen Benjamin Pages en François Letexier.

Danny Makkelie Danny Makkelie Tweede EK-wedstrijd Danny Makkelie: Rusland - Finland

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen