Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kuipers en Makkelie aangewezen voor EURO 2020

KNVB Media
KNVB Media
21 april, 18:17

Het is voor het eerst dat er twee Nederlandse scheidsrechters actief zijn op een EK. - Foto: KNVB Media/Soccrates Images

Björn Kuipers (48) en Danny Makkelie (38) fluiten beiden op EURO 2020. Dat heeft de scheidsrechterscommissie van de UEFA vandaag bekend gemaakt. Zowel Kuipers als Makkelie worden op het EK bijgestaan door hun vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra (Team Kuipers) en Hessel Steegstra en Jan de Vries (Team Makkelie).

Het is voor het eerst dat er twee Nederlandse scheidsrechters op een EK actief zijn.

De UEFA maakte vandaag alle scheidsrechters en assistent-scheidsrechters bekend voor EURO 2020, dat van 11 juni tot en met 11 juli plaatsvindt verdeeld over twaalf Europese speelsteden. In totaal selecteerde de UEFA achttien Europese scheidsrechters. In het kader van een uitwisselingsproject met CONMEBOL komt daar één Zuid-Amerikaanse scheidsrechter bij.

Waardering

Kuipers was eerder actief op het EK in 2012 (Polen/Oekraïne) en 2016 (Frankrijk) en het WK in 2014 (Brazilië) en 2018 (Rusland). Met zijn deelname aan EURO 2020 wordt hij de eerste Nederlandse scheidsrechter die op vijf eindtoernooien actief is geweest. Kuipers: “EURO 2020 zou mijn laatste eindtoernooi worden, toen het vorig jaar werd uitgesteld. Ik heb er over moeten nadenken om nog een jaar door te gaan om toch op dat EK te fluiten. Ik ben blij dat ik dat heb gedaan, ook voor mijn fantastische assistenten. We zijn vastberaden om er een geweldig EK van te maken.”

Voor Makkelie wordt EURO 2020 het eerste eindtoernooi waar hij als scheidsrechter in actie komt. Makkelie: “Het is een jongensdroom die uitkomt om geselecteerd te worden voor een groot eindtoernooi. Ik ben begonnen met fluiten op m’n tiende, het is heel mooi dat ik dit dan weet te bereiken. Blijdschap en trots overheersen, ook voor mijn team. Afgelopen jaar leidden we de finale van de Europa League, dit jaar dit jaar floten we op het WK voor clubteams. Het is prachtig dat we deze waardering krijgen voor onze prestaties.”

Boost

De prestaties van Björn en Danny hebben de arbitrage in Nederland de afgelopen jaren al een enorme boost gegeven

Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken van de KNVB: “Het is geweldig dat Nederland twee scheidsrechters levert voor het EK en daarnaast volkomen verdiend. Björn en Danny staan allebei al jaren aan de top van de internationale scheidsrechterswereld. Beide mannen worden ondersteund door uitstekende assistenten, die mede hebben bijgedragen aan het hoge niveau dat ze de afgelopen jaren hebben laten zien. De prestaties van Björn en Danny hebben de arbitrage in Nederland de afgelopen jaren al een enorme boost gegeven, ik ben ervan overtuigd dat ze dat op het EK gaan doortrekken.”

Referee teams for UEFA EURO 2020 appointed Referee teams for UEFA EURO 2020 appointed Bekijk de volledige lijst op de website van de UEFA.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen