Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Shukrula naar Madrid voor EK-kwalificatieduel Spanje - Moldavië

KNVB Media
KNVB Media
25 november, 9:15

Shona Shukrula fluit donderdag opnieuw een EK-kwalificatieduel. - Foto: KNVB Media

Scheidsrechter Shona Shukrula leidt donderdag de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Spanje en Moldavië. Zij wordt in Madrid ondersteund door een geheel Nederlands arbitraal team.

Franca Overtoom en Nicolet Bakker zijn de assistent-scheidsrechters, terwijl Lizzy van der Helm als vierde official optreedt. De wedstrijd wordt zonder publiek gespeeld op het trainingscentrum van de Spaanse voetbalbond. 

Het WEURO-kwalificatieduel in groep D begint om 21.00 uur. Spanje, de huidige nummer twee in de poule, is nog volop in de race voor een ticket voor de Europese eindronde in Engeland en neemt bij een zege de koppositie over van Polen. Ook Tsjechië maakt in deze poule nog kans. Moldavië heeft tot dusver drie punten verzameld en is uitgeschakeld voor het EK. 

Vorige maand leidde Shukrula al het EK-kwalicatieduel Griekenland - Oekraïne (0-4).

OranjeLeeuwinnen geplaatst

Zes landen zijn al zeker van deelname aan het EK dat vanwege de coronapandemie met een jaar is uitgesteld en nu zal worden gespeeld van 6 tot en 31 juli 2022. Naast gastland Engeland - dat automatisch was geplaatst - zijn Nederland, Denemarken, Duitsland, Noorwegen en Zweden volgend jaar van de partij. In totaal strijden 16 landen om de Europese titel. De OranjeLeeuwinnen verdedigen hun titel van 2017.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen