Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Makkelie leidt Juventus-Barcelona; Kuipers naar Dortmund

KNVB Media
KNVB Media
26 oktober 2020, 9:45

Een topwedstrijd voor Danny Makkelie, woensdag in de Champions League: Juventus-FC Barcelona. - Foto: KNVB Media

Björn Kuipers en Danny Makkelie zijn deze week door UEFA aangesteld voor fraaie Europese affiches. Beide Nederlandse arbiters fluiten een groepsduel in de Champions League.

Makkelie fluit de kraker in groep G tussen Juventus en FC Barcelona. Beide ploegen wonnen vorige week hun eerste duel en strijden nu in Turijn om de koppositie. Makkelie wordt woensdag ondersteund door een geheel Nederlandse arbitrale equipe. Die bestaat op het veld uit assistent-scheidsrechters Mario Diks en Hessel Steegstra, en vierde official Allard Lindhout. Kevin Blom (VAR) en Rob Dieperink (AVAR) vormen de videoarbitrage. Om 21.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal in het Allianz Stadium.

Kuipers naar Dortmund

Björn Kuipers.

Kuipers komt in actie in groep F van de Champions League en reist daarvoor af naar Duitsland voor het treffen tussen Borussia Dortmund en FC Zenit. Beide ploegen maakten vorige week een valse start door te verliezen van respectievelijk Lazio en Club Brugge. Voor hen is er dus alles aan gelegen om de eerste punten te pakken in dit Champions League-seizoen.

In het kielzog van Kuipers zijn Sander van Roekel en Erwin Zeinstra in Dortmund zijn vaste assistent-scheidsrechters. Serder Gözübüyük fungeert als vierde official. De VAR van dienst is Pol van Boekel, met naast zich AVAR Dennis Higler.  

 

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen