Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Makkelie actief als VAR tijdens het WK Vrouwen

KNVB Media
KNVB Media
2 mei 2019, 15:54

Danny Makkelie gaat als Video Assistant Referee naar het WK Vrouwen. - Foto: KNVB Media

Danny Makkelie is door FIFA geselecteerd als Video Assistant Referee (VAR) voor het WK Vrouwen 2019, dat van 7 juni tot en met 7 juli in Frankrijk gehouden wordt. De 36-jarige arbiter is één van de vijftien videoscheidsrechters die in Frankrijk in actie gaan komen.

Vorig jaar was Makkelie als eerste Nederlandse scheidsrechter ooit actief als VAR op het WK 2018 in Rusland. Tijdens dat toernooi werd voor het eerst met videoarbitrage gewerkt. Later dat jaar was hij eveneens actief op het WK voor clubteams, waar hij - net als tijdens het WK in Rusland - als Video Assistant Referee optrad in de finale.

Nauw betrokken

Makkelie is vanaf het begin nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van videoarbitrage in het (inter)nationale topvoetbal. De eerste FIFA-test met een live verbinding vond in 2016 plaats bij de vriendschappelijke interland Italië-Frankrijk. Makkelie fungeerde daar als videoscheidsrechter, terwijl Kuipers de arbiter op het veld was. Ook was hij videoarbiter bij het WK voor clubs (2016) en het WK onder 20 (2017).

Video Assistant Referee (VAR) Video Assistant Referee (VAR) Kijk hier voor meer informatie over de VAR.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen