Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Shukrula en Van der Helm fluiten in Europa

KNVB Media
KNVB Media
2 april 2019, 13:45

Shona Shukrula fluit deze week in Duitsland in de Eliteronde Onder 19. - Foto: KNVB Media

Scheidsrechters Lizzy van der Helm en Shona Shukrula zijn deze week op Europees niveau actief. Beide Nederlandse arbiters fluiten wedstrijden in de tweede kwalificatieronde (Eliteronde) voor het Europees kampioenschap onder 19 jaar die van 3 tot en met 9 april wordt gespeeld.

Lizzy van der Helm.

Shukrula reist naar Duitsland voor de strijd in kwalificatiegroep 1. Die wordt gevormd door het gastland, Oostenrijk, Tsjechië en Griekenland. Alleen de winnaar plaatst zich voor het EK onder 19 in Schotland (16-28 juli). Shukrula wordt in Duitsland bijgestaan door assistent-scheidsrechter Franca Overtoom.

Van der Helm naar België

Van der Helm en assistent-scheidsrechter Nicolet Bakker hebben internationale wedstrijden in België in het vooruitzicht. Op het nationale trainingscentrum in Tubize strijden naast België ook Finland, Zwitserland en Polen om een EK-ticket.

Fijke Hoogendijk en Vivian Peeters komen in eigen land in actie. Zij zijn als respectievelijk assistent-scheidsrechter en vierde official aangesteld voor de Eliteronde in groep 3. Nederland is hier gastheer en neemt het op tegen IJsland, Bulgarije en Rusland. De wedstrijden worden gespeeld in Groesbeek en Uden. Hoogendijk en Peeters worden in principe niet aangesteld voor de duels van de Oranje-equipe van KNVB-coach Jessica Torny.

Eliteronde Vrouwen onder 19 Eliteronde Vrouwen onder 19 Finaleronde van de EK-kwalificatie in Uden en Groesbeek.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen