Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Higler en Nijhuis fluiten in Europa League

KNVB Media
KNVB Media
15 augustus 2018, 9:10

Dennis Higler fluit donderdag in de Europa League. - Foto: KNVB Media

Dennis Higler en Bas Nijhuis komen donderdag in actie in de Europa League. Higler reist af naar Noorwegen, waar hij de wedstrijd tussen Molde FK en het Schotse Hibernian FC leidt. Nijhuis is aangewezen als scheidsrechter bij het duel tussen het Bosnische HSK Zrinjski en PFC Ludogorets 1945 uit Bulgarije.

Higler wordt geassisteerd door Joost van Zuilen en Johan Balder. Martin van den Kerkhof gaat als vierde official mee naar Noorwegen. De scheidsrechter floot afgelopen vrijdag nog het openingsduel in de Eredivisie tussen PEC Zwolle en sc Heerenveen. In het MAC³PARK stadion zegevierden de Friezen met 3-2.

Bekende gezichten

Molde FK en Hibernian stonden een week geleden ook tegenover elkaar. In Schotland stond het na negentig minuten 0-0. Higler treft aan de zijde van Molde een aantal bekende gezichten. Bij de Noorse club, getraind door voormalig Manchester United-spits Ole Gunnar Solskjaer, staan onder meer voormalig Heerenveen-speler Magnus Wolff Eikrem en ex-NAC’er Isak Ssewankambo onder contract. Het Schotse Hibernian staat onder leiding van de voormalig Noord-Iers international Neil Lennon. In zijn selectie bevinden zich geen spelers met een verleden in Nederland.

Nijhuis naar Bosnië

Bas Nijhuis krijgt in Bosnië assistentie van Rob van de Ven en Jan de Vries. Allard Lindhout is de vierde official bij het duel tussen Zrinjski en Ludogorets. De bezoekers uit Bulgarije wonnen het eerste duel met 1-0 dankzij een doelpunt van Cosmin Moti. Bij Ludogorets staan onder meer Jody Lukoki (ex-Ajax en PEC Zwolle) en Virgil Misidjan (ex-Willem II) onder contract. 

Bas Nijhuis fluit in Bosnië de wedstrijd tussen Zrinjski en Ludogorets.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen