Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Björn Kuipers fluit Europa League-finale tussen Atlético en Marseille

KNVB Media
KNVB Media
7 mei 2018, 12:00

Björn Kuipers is door de UEFA aangesteld voor de Europa League-finale tussen Olympique Marseille en Atlético Madrid. - Foto: KNVB Media

Björn Kuipers is door de UEFA aangesteld voor de Europa League-finale tussen Olympique Marseille en Atlético Madrid. Voor de 45-jarige arbiter wordt het de achtste internationale finale in zijn carrière. “Ik ben ontzettend trots”, reageert Kuipers. “Dit is een prachtige beloning op een goed seizoen.”

Dit is een prachtige beloning op een goed seizoen

De aftrap van het duel, dat op woensdag 16 mei wordt gespeeld in het Franse Lyon, is om 20:45 uur. Kuipers wordt in Frankrijk geassisteerd door zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra, terwijl Danny Makkelie en Pol van Boekel als vijfde en zesde official zullen fungeren. Mario Diks reist mee naar Lyon als reserve-assistent.

Tweede Europa League-finale

Voor Kuipers is het de tweede keer dat hij de Europa League-finale zal fluiten. In 2013 had hij de leiding over de eindstrijd tussen Benfica en Chelsea, een duel dat destijds in de Amsterdam ArenA werd gespeeld. “Het is geweldig dat ik opnieuw een Europa League-finale mag fluiten”, aldus de arbiter. “Daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op.”

Onlangs floot Kuipers nog de topper tussen Bayern München en Real Madrid in de halve finale van de Champions League. Eind maart werd al bekend dat de scheidsrechter en zijn vaste assistenten Van Roekel en Zeinstra komende zomer ook actief zullen zijn op het WK in Rusland. Kuipers is daar één van de tien Europese scheidsrechters.

Makkelie VAR

Geweldig dat ik opnieuw een Europa League-finale mag fluiten, daar zijn we ontzettend trots op

Met de aanwezigheid op zijn tweede WK wordt Kuipers de enige Nederlandse scheidsrechter die zowel op twee EK’s als WK’s actief is geweest. Makkelie zal op het WK actief zijn als Video Assistant Referee (VAR). Het is voor het eerst dat videoarbitrage wordt ingezet tijdens een WK-eindronde.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen