Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Team Kuipers in actie op WK 2018

KNVB Media
KNVB Media
29 maart 2018, 15:58
2:27

Björn Kuipers fluit komende zomer in Rusland voor de tweede keer op een WK. - Foto: KNVB Media

Scheidsrechter Björn Kuipers (45) gaat samen met zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra naar het WK 2018. Dat heeft de scheidsrechterscommissie van de FIFA vandaag bekendgemaakt.

Kuipers is één van de tien Europese arbiters die geselecteerd is voor het WK in Rusland. Met de aanwezigheid op zijn tweede WK wordt Kuipers de enige Nederlandse scheidsrechter die zowel op twee EK’s als WK’s actief is geweest.

"Het is een enorme eer twee keer op rij geselecteerd te worden voor zo’n groot toernooi", aldus een trotse Kuipers. "Fantastisch ook dat mijn vaste assistenten ook zijn geselecteerd, zodat we als één team in Rusland kunnen presteren. Vandaag gaan we hiervan genieten, morgen gaat de knop om en ligt de focus volledig op de wedstrijd ADO Den Haag - AZ. Ik wil het seizoen goed beëindigen om vervolgens volledig scherp en fit aan het WK te beginnen."

Ook vier jaar geleden kregen Erwin Zeinstra, Björn Kuipers en Sander van Roekel het bericht dat ze voor het WK waren aangewezen. In Brazilië kwam het drietal bij drie wedstrijden in actie.

Bevestiging

Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken van de KNVB: "Wij zijn als KNVB enorm trots dat Björn en zijn assistenten voor de tweede keer op rij geselecteerd zijn om af te reizen naar het WK. Bijzonder omdat er vanuit Europa maar tien arbitrageteams mee mogen doen. Voor ons een bevestiging dat onze scheidsrechters en assistenten het goed doen op internationaal niveau."

Het curriculum vitae van Kuipers telt op dit moment 132 internationale aanstellingen, waaronder 47 duels in de Champions League, drie wedstrijden op het WK 2014 en in totaal vijf wedstrijden tijdens EURO 2012 en 2016. Kuipers, FIFA-international sinds 2006 en ingedeeld in de Elitegroep van de UEFA, had ook de leiding over de finale van de Champions League in 2014, de finales van de Europa League en Confederations Cup in 2013 en Europese Super Cup in 2011.

Nederlandse scheidsrechters op WK’s

1934: John van Moorsel

1950: Karel van der Meer

1958: Jan Bronkhorst

1962: Leo Horn

1970: Lau van Ravens

1974: Arie van Gemert

1978: Charles Corver

1982: Charles Corver

1986: Jan Keizer

1994: Mario van der Ende

1998: Mario van der Ende

2002: Jan Wegereef

2014: Björn Kuipers

2018: Björn Kuipers

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen