Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ook Kuipers en Makkelie fluiten in Champions League

KNVB Media
KNVB Media
31 oktober 2016, 10:31

Danny Makkelie komt woensdag in het Signal Iduna Park in Dortmund in actie. - Foto: KNVB Media

Na Bas Nijhuis komen ook scheidsrechters Björn Kuipers en Danny Makkelie deze week in actie in de Champions League. Het tweetal is door UEFA aangesteld om twee topwedstrijden in de kampioenencompetitie te leiden.

Kuipers fluit woensdag het duel in groep H tussen Juventus en Olympique Lyon. In Turijn, waar om 20.45 uur wordt afgetrapt, krijgt de Tukker ondersteuning van zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Dave Goossens fungeert als vierde official, terwijl Pol van Boekel en Richard Liesveld als 5e en 6e official aantreden. Voor Kuipers wordt dit zijn 117e internationale aanstelling en zijn 41e wedstrijd in de Champions League.

Kuipers is tevens de laatste Nederlandse scheidsrechter die een Europese thuiswedstrijd van Juventus floot: het Europa League-duel met Fiorentina in maart 2014.

Makkelie naar Dortmund

Ook Danny Makkelie komt woensdag in de Champions League in actie. Hij heeft de leiding over het duel in groep F tussen koploper Borussia Dortmund en Sporting Portugal. Makkelie wordt in het Signal Iduna Park omringd door assistenten Mario Diks en Hessel Steegstra. Vierde official is Jan de Vries en bij de achterlijnen gaan Kevin Blom en Jochem Kamphuis als 5e en 6e official aan de slag.

Voor Makkelie is het alweer zijn tiende wedstrijd in de Champions League en zijn 49e internationale aanstelling in totaal. Zijn collega Björn Kuipers floot drie jaar geleden als laatste Nederlander een thuiswedstrijd van Borussia Dortmund, in de Champions League met Arsenal als opponent.

Ook Nijhuis in Champions League

Eerder kreeg ook Bas Nijhuis een Champions League-wedstrijd toegewezen. Hij fluit dinsdag het duel tussen Ludogorets en Arsenal in groep A. Daarmee zijn er deze week drie Nederlandse arbiters actief op het hoogste Europese niveau.

Bas Nijhuis Bas Nijhuis Bas Nijhuis fluit dinsdag Ludogorets-Arsenal in de Champions League.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen