Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Björn Kuipers leidt Duitsland - Polen op EURO 2016

KNVB Media
KNVB Media
13 juni 2016, 13:23

Björn Kuipers komt donderdag voor de tweede keer in actie op EURO 2016 - Foto: KNVB Media

Björn Kuipers is door de UEFA aangesteld voor het EK-duel Duitsland-Polen. De tweede groepswedstrijd in groep C vindt donderdag 16 juni om 21.00 uur plaats in Stade de France in Parijs. Kuipers wordt geassisteerd door Sander van Roekel en Erwin Zeinstra.

De Italiaanse scheidsrechter Daniele Orsato treedt aan als vierde man. Pol van Boekel en Richard Liesveld komen in actie als vijfde en zesde official.

Voor Kuipers is dit zijn 110e internationale aanstelling als scheidsrechter en zijn derde EK-wedstrijd. Afgelopen vrijdag kwam Kuipers in actie als vierde official bij de openingswedstrijd van EURO 2016 tussen Frankrijk en Roemenië (1-0).

Burenstrijd

Arek Milik maakte zondag de winnende treffer voor Polen tegen Noord-Ierland.

Het duel tussen Duitsland en Polen wordt gezien als een van de interessantste wedstrijden in de poulefase van EURO 2016. Beide buurlanden hielden zondag drie punten over aan hun eerste optreden in Frankrijk. De Duitsers versloegen Oekraïne met 2-0, terwijl Polen dankzij de trefzekere Ajacied Arek Milik een nipte zege boekte op Noord-Ierland.

De burenstrijd wordt donderdag in Parijs voor de 21e keer gespeeld. Dertien kaar ging de overwinning naar Duitsland, zes ontmoetingen eindigden in een gelijkspel en slechts eenmaal won Polen. Dat was in het najaar van 2014 toen beide landen in de kwalificatiestrijd voor de huidige Europese eindronde bij elkaar in groep D waren ingedeeld.

In Warschau boekten de Polen een historische 2-0 zege op de wereldkampioen. Een jaar later trokken de Duitsers de zaken recht en wonnen de thuiswedstrijd met 3-1. Duitsland eindigde met 22 punten bovenaan in de kwalificatiepoule, slechts één punt meer dan de Polen.

Bekend met Duitsland en Polen

Kuipers, die sinds 2006 op de internationale FIFA-lijst prijkt, is bekend met de teams van Duitsland en Polen. Hij leidt donderdag voor de vijfde keer een interland van Duitsland. Vorig jaar september voor het laatst, toen hij het EK-kwalificatieduel met Schotland (2-3) op Hampden Park tot een goed einde bracht. Kuipers heeft Polen iets minder vaak onder zijn hoede gehad. In 2011 (oefeninterland tegen Frankrijk) en 2013 (WK-kwalificatie tegen Montenegro).

Björn Kuipers (midden) geflankeerd door zijn teamleden Richard Liesveld, Erwin Zeinstra, Sander van Roekel en Pol van Boekel.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen