Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Björn Kuipers leidt Dynamo Kiev - Maccabi Tel Aviv

KNVB Media
KNVB Media
7 december 2015, 11:03

Foto: KNVB Media

Björn Kuipers is door de UEFA aangesteld om het Champions League-duel tussen Dynamo Kiev en Maccabi Tel Aviv te leiden. De wedstrijd wordt woensdag 9 december gespeeld in Kiev. In Oekraïne wordt Kuipers bijgestaan door zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Charl Schaap is de vierde man en Pol van Boekel en Richard Liesveld fungeren als vijfde en zesde official.

Voor Kuipers wordt dit zijn 99e internationale aanstelling als scheidsrechter, waarvan 37 wedstrijden in de Champions League. Hij was tevens de laatste Nederlandse scheidsrechter die een thuiswedstrijd van Dynamo Kiev floot. Dit betrof de Europa League-wedstrijd Dynamo Kiev - Rapid Wien op 12 december 2013.

Dinsdag komt Danny Makkelie in actie in de Champions League. Hij is door de UEFA aangesteld als scheidsrechter voor de Champions League-wedstrijd Manchester City - Borussia Mönchengladbach op dinsdag 8 december. In het Etihad stadion wordt Makkelie geassisteerd door assistenten Mario Diks en Hessel Steegstra. Rob van de Ven zal fungeren als vierde man en Serdar Gözübüyük en Jochem Kamphuis treden in Manchester aan als vijfde en zesde official. 

 Kevin Blom — Foto: KNVB Media

Blom in actie in Europa League

Een dag later, donderdag 10 december, fluit Kevin Blom de Europa League-wedstrijd tussen AS Saint-Étienne en Lazio Roma. In Frankrijk wordt hij geassisteerd door Patrick Langkamp en Angelo Boonman. Bas van Dongen is de vierde man en Dennis Higler en Ed Janssen zijn de vijfde en zesde official.

Voor Blom is het zijn 76e internationale aanstelling als scheidsrechter en zijn 35e wedstrijd in de Europa League. Blom heeft eerder een uitwedstrijd van Lazio Roma gefloten, dit betrof de Europa League-wedstrijd Legia Warschau - Lazio Roma op 28 november 2013.

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen