Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

MDT Sport: Een mooie kans voor jongeren én verenigingen

KNVB Media
KNVB Media
20 september, 9:15

MDT Sport is een mooie manier om jongeren actief te betrekken binnen de kaders van de club. - Foto: @MDTSport

Met de Maatschappelijke Dienst Tijd Sport kunnen jongeren tussen de 14 en 27 jaar het verenigingsleven leren kennen en zichzelf ontwikkelen tot bijvoorbeeld bestuurslid, jeugdcoördinator of coach. Een vrijwilliger vanuit de vereniging begeleidt de jongeren hierbij. Een win-win situatie, want ook voor de verenigingen is het goed en belangrijk dat jongeren betrokken zijn. Naast de inzet van jongeren als vrijwilligers, zijn zij potentiële leden of trekken andere leden aan. En de frisse blik van jongeren kan een positieve bijdrage leveren aan de organisatie van de vereniging.

MDT Sport is een ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf, onder begeleiding van vrijwilligers binnen de vereniging. Jongeren kunnen binnen MDT Sport twee programma’s volgen: GO PRO en TRY OUT. De begeleider vanuit de vereniging bepaalt samen met de jongere welk traject het meest geschikt is.

  • GO PRO is voor jongeren die al weten wat ze willen leren en helpt specifieke vaardigheden versterken en professionaliseren.
  • TRY OUT is voor jongeren die nog niet weten wat ze willen. Jongeren verkennen in dit programma meerdere activiteiten binnen de vereniging.

Voor elke deelnemende jongere is het mogelijk om een training of opleiding te volgen, passend bij zijn of haar leerdoelen. Hiervoor is per jongere een budget tot € 350,- beschikbaar.

Voor elke deelnemende jongere is het mogelijk om een training of opleiding te volgen, passend bij zijn of haar leerdoelen. — Foto: @MDTSport

Voor de sportclubs is MDT Sport een mooie manier om ‘de vrijwilligers van de toekomst’ aan zich te binden en jongeren actief betrekken binnen de verschillende kaders van de club. Verenigingen die deelnemen aan MDT Sport ontvangen een ondersteuningspakket, worden geholpen bij de werving van jongeren en ontvangen een financiële vergoeding voor de begeleiding van de jongeren. 

Doe mee!

Is jouw vereniging geïnteresseerd in MDT Sport? Of jijzelf?  Of ken jij jongeren tussen de 14 en 27 jaar die mee willen doen?

Doe mee met MDT Doe mee met MDT Ga naar meer informatie hoe je mee kunt doen aan MDT Sport

Over MDT Sport

MDT Sport is een landelijk programma vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in samenwerking met de sportbonden KNVB (voetbal), KNKV (korfbal), Nevobo (volleybal) en de KNLTB (tennis). 

MDT Sport valt onder het Programma MDT, waarbinnen de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS), Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OCW) en Sociale Zaken & Werkgelegenheid (SZW), jongerenorganisatie Nationale Jeugdraad, Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk, ZonMw, gemeenten en maatschappelijke organisaties met elkaar samenwerken aan kansen voor jongeren om zich maatschappelijk te ontwikkelen. 

MDT Sport MDT Sport Ga naar meer informatie over MDT Sport.

Doe mee met Voetbalpassie!

Het spaarprogramma om jouw voetbalclub financieel te ondersteunen, gewoon door boodschappen te doen bij Albert Heijn. Op deze pagina vind je alle informatie om te zorgen dat zoveel mogelijk leden en hun vrienden en familie mee sparen voor de club!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen