Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

WorldCoaches geeft cursus aan lokale coaches in Townships in Zuid-Afrika

KNVB Media
KNVB Media
28 november 2019, 10:40

Regi Blinker, Claudia van den Heiligenberg, Dyanne Bito en David Mendes da Silva gingen met de kinderen trainen. - Foto: KNVB Media

KNVB WorldCoaches heeft vorige week een cursus verzorgd voor lokale coaches uit Zuid-Afrikaanse Townships. De cursus maakte deel uit van de missie Smart Solutions for Resilient Cities, waarin Nederland als partnerland van Zuid-Afrika meehelpt aan het aanpakken van grootstedelijke problematiek als gezondheid, schoon water en energie.

Eén van de problemen waar de regio van Kaapstad mee te maken heeft, is de jeugd in de Townships. De kinderen in deze achterstandswijken groeien vaak op in een uitzichtloze situatie en komen al op jonge leeftijd in aanraking met geweld. WorldCoaches is vanuit dat oogpunt gevraagd om tijdens de missie een cursus te verzorgen voor lokale coaches. Zij kunnen de kinderen in de Townships beter begeleiden tijdens trainingen. Bovendien leren ze de jeugd zogenaamde Life Skills aan.

Lokale projecten

Dertig coaches van lokale projecten uit de Townships, waaronder Run 4 Schools en Oasis Place  hebben vijf dagen cursus gehad van WorldCoaches-docenten Bert Zuurman, Johan Neeskens en John Sibeko. Laatstgenoemde begeleidt namens WorldCoaches al sinds het WK in Zuid-Afrika in 2010 elke week ruim 275 straatkinderen in Hillbrow. Samen voetballen ze in één van de meest gewelddadige buurten van de stad Johannesburg.

Vier ambassadeurs van WorldCoaches bezochten de cursus. Zij gingen met cursisten in gesprek en hielden clinics voor de jeugd in de Townships van Mitchells Plain en Langa. Onder leiding van Regi Blinker gingen Claudia van den Heiligenberg, Dyanne Bito en David Mendes da Silva met de kinderen trainen en ze een leuke middag bezorgen.

Run4Schools Run4Schools De stichting financiert en organiseert in- en naschoolse sportopvang in de townships van Zuid Afrika. Oasis Place Oasis Place Klik hier voor meer informatie.

Certificaten

Op vrijdag 22 november ontvingen de deelnemers aan de cursus hun certificaten. Het nodigde enkele cursisten uit om een prachtige ‘Dance Battle’ te doen, wat leidde tot een mooi en hilarisch einde van een geslaagde cursus.

Over WorldCoaches Over WorldCoaches De KNVB leidt voetbalcoaches op binnen het WorldCoaches-programma, in hun eigen buurt of dorp. Deze coaches inspireren en begeleiden kinderen op sportief én sociaal vlak.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen