Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB WorldCoaches trapt af: Football Unites Us

KNVB Media
KNVB Media
6 april 2018, 10:42

WorldCoaches-projecten moeten kinderen over de hele wereld helpen, zoals hier in Brazilië. - Foto: KNVB Media

Het is vrijdag 6 april, de Internationale Dag van Sport voor Vrede. De KNVB trapt deze dag in samenwerking met War Child en Right to Play een nieuwe fase van het gezamenlijk voetbalprogramma in Libanon af. In dit land, dat nog steeds te maken heeft met een groot aantal vluchtelingen uit de regio, is voetbal een belangrijk middel om mensen bij elkaar te brengen en elkaar te leren kennen.

Het initiatief is van start gegaan in 2016 en heeft sinds begin dit jaar een vervolg gekregen. Voetbal speelt een belangrijke rol in dit project. Ruim 300 lokale jeugdleiders krijgen de WorldCoaches-opleiding. Zij organiseren voetbaltrainingen en toernooien voor bijna 4.000 kinderen uit allerlei gemeenschappen in Libanon: Syrisch, Palestijns en Libanees.

Door jongeren met verschillende achtergronden samen te laten voetballen, onder begeleiding van de WorldCoaches, leren ze elkaar te vertrouwen, en hun overeenkomsten en verschillen te waarderen. De partnerorganisaties combineren voetbal met psychosociale steun en training in 'life skills', zoals het leren spelen in teamverband, omgaan met emoties en stress, en het oplossen van problemen.

Kracht van voetbal

Voetbal voor iedereen

De kracht van voetbal brengt Libanese, Palestijnse en Syrische jongens en meisjes samen. Blije kinderen, verdrietige kinderen, kinderen die veel geweld meegemaakt hebben en kinderen die zijn opgegroeid in vluchtelingenkampen. Allemaal kinderen die deelnemen aan de sportactiviteiten, om zo levensvaardigheden te verwerven die hen in staat stellen om samen te leven en te spelen.

De activiteiten in Libanon zijn toegankelijk voor iedereen, ongeacht afkomst, en zijn voor zowel jongens als meisjes. Het is in Libanon niet altijd vanzelfsprekend dat meisjes deelnemen aan voetbal. Daarom streven de deelnemende partijen naar de deelname van net zoveel meisjes als jongens aan de verschillende sportactiviteiten en is de helft van de opgeleide jeugdleiders vrouw. Er wordt ook aandacht besteed aan bewustwording, door bijvoorbeeld met ouders in gesprek te gaan.

Rutte bezoekt project WorldCoaches Libanon Rutte bezoekt project WorldCoaches Libanon Lees hier meer over het bezoek van minister-president Mark Rutte aan het project in 2016.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen