Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Rutte bezoekt project WorldCoaches Libanon

KNVB Media
KNVB Media
4 mei 2016, 8:55

Premier Rutte en minister Ploumen brachten dinsdag een bezoek aan het WorldCoaches-project in Libanon. - Foto: Hussein Baydoun

Premier Rutte en minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) hebben dinsdagmiddag in de Libanese hoofdstad Beiroet het WorldCoaches-project bezocht. Dit project is een gezamenlijk initiatief van War Child, UNICEF, Right To Play en de KNVB.

Het verbinden tussen kwetsbare Syrische en Libanese kinderen staat hierin centraal. Door middel van voetbal komen de kinderen met elkaar in contact en het project biedt waar nodig psychosociale hulp.

Ik heb grote bewondering voor wat de mensen hier doen en ben blij dat Nederland een bijdrage kan leveren

Er bestaan spanningen tussen de lokale bevolking en de vele vluchtelingen in Libanon. Het land vangt, met een bevolking van vier miljoen mensen, ongeveer anderhalf miljoen Syrische vluchtelingen op. Ongeveer 2.500 kinderen doen mee aan de voetbalactiviteiten. Deze kinderen uit verschillende gemeenschappen wonen normaal gesproken dicht bij elkaar, maar onderling contact is er nauwelijks geweest.

Emoties uiten

Daar heeft dit project verandering in gebracht. Naast samen een lekker potje voetballen, worden sport en spel gecombineerd met psychosociale steun. De kinderen en jongeren leren  hoe ze emoties kunnen uiten en hoe ze problemen moeten oplossen. Daarnaast heeft het project ook ouders en verzorgers erbij betrokken om mee te doen aan verschillende activiteiten van de partnerorganisaties.

Mark Rutte en Lilianne Ploumen zagen Syrische en Libanese kinderen en hun coaches vol enthousiasme en plezier meedoen aan de voetbal- en life skillstrainingen. "Dit mooie initiatief zorgt ervoor dat kinderen in crisisgebieden kunnen spelen en sporten. Ik heb grote bewondering voor wat de mensen hier doen en ben blij dat Nederland een bijdrage kan leveren,” aldus premier Rutte.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken financiert dit innovatieve project. Met het bezoek aan het voetbalproject sloten Rutte en Ploumen hun eendaagse werkbezoek aan Libanon af dat geheel in het teken stond van de opvang van Syrische vluchtelingen.

KNVB WorldCoaches

KNVB WorldCoaches is hét internationale maatschappelijke programma van de KNVB. Via WorldCoaches leidt de KNVB in meer dan 20 landen voetbalcoaches op. De zogeheten WorldCoaches begeleiden kinderen in hun gemeenschap zowel in voetbal als life skills.

WorldCoaches WorldCoaches Lees meer over WorldCoaches

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen