Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Minister Kaag trapt nieuw programma WorldCoaches af

KNVB Media
KNVB Media
27 maart 2018, 9:13

Johan Neeskens in gesprek met Sigrid Kaag, minister van Ontwikkelingssamenwerking. - Foto: KNVB Media

Het WorldCoaches-team van Johan Neeskens, Regi Blinker en Gilanne Louwaars heeft maandag 26 maart minister Sigrid Kaag van Ontwikkelingssamenwerking op het veld in Tunis ontvangen. Ze trapten daar een nieuw sociaal programma af met een WorldCoaches-clinic voor jongens en meisjes. Bij de clinic waren ook WorldCoaches uit 2013 aanwezig, die weer enthousiast zijn over het vervolgproject dat dit jaar van start zal gaan.

De KNVB is eerder in Tunesië actief geweest in de nasleep van de Arabische Lente en heeft destijds met een pilotproject verkend wat voetbal kan betekenen voor jonge mensen in deze landen in transitie. Landen die te maken hebben met een veranderende samenleving, opstand en conflict, maar bijvoorbeeld ook met een hoge jeugdwerkloosheid en vaak weinig perspectief voor jonge mensen.

Sociale structuur

Het voetbal kan deze jongeren een sociale structuur bieden waarbinnen zij zichzelf kunnen uiten en ontplooien

Het voetbal kan deze jongeren een sociale structuur bieden waarbinnen zij zichzelf kunnen uiten en ontplooien. Onder begeleiding van een opgeleide WorldCoach, die niet alleen aandacht heeft voor de voetbalontwikkeling, maar juist ook voor de ontwikkeling van de spelers als mens. Vaardigheden als samenwerken en communiceren zijn belangrijk, maar ook fair-play, respecteren van diversiteit, omgaan met frustraties en het nemen van verantwoordelijkheid. Allemaal skills waar ze niet alleen binnen de lijnen van zullen profiteren, maar ook in de bredere samenleving en carrière.

Het doel is om naast dit project in Tunesië ook weer een breder programma in de regio te ontwikkelen, waar ook landen als Marokko, Jordanië en Egypte deel van uitmaken. In partnerschap met het Nederlands ministerie van Buitenlandse Zaken en lokale maatschappelijke organisaties wil de KNVB zo haar steentje bijdragen aan het verbeteren van de leefomstandigheden van jonge mensen in deze regio.

WorldCoaches WorldCoaches Alles over WorldCoaches

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen