Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Seedorf en Boulahrouz bij 'Zet een streep door discriminatie'

KNVB Media
KNVB Media
13 december 2016, 9:00

Clarence Seedorf zal woensdag deelnemen aan een rondetafelgesprek over discriminatie. - Foto: KNVB Media

Voormalig internationals Clarence Seedorf en Khalid Boulahrouz zijn aanstaande woensdag aanwezig bij de aftrap van de campagne “Voetbal is van iedereen, zet een streep door discriminatie” in De Kuip.

Voorafgaand aan het bekerduel tussen Feyenoord ADO Den Haag zal de anti-discriminatiecampagne gelanceerd worden. De campagne is opgezet door de KNVB, Eredivisie CV, Coöperatie Eerste Divisie in samenwerking met het gehele voetbal en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 

Campagne

Tijdens de aftrap van de campagne in de Rotterdams Kuip zullen 87-voudig international Clarence Seedorf en Khalid Boulahrouz, die 35 keer in actie kwam in Oranje, deelnemen aan een rondetafelgesprek over discriminatie. Seedorf is erg bekend met dit onderwerp en is zelf sinds 2015 UEFA-ambassadeur op het gebied van diversiteit. Samen met de Europese voetbalbond onderneemt hij actie om discriminatie op en naast de velden te bestrijden. Bij het rondetafelgesprek in Rotterdam zijn ook minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher en KNVB-bondsvoorzitter Michael van Praag aanwezig.

Tijdens de campagne, die loopt van 14 tot en met 18 december, is het de bedoeling dat zoveel mogelijk voetballiefhebbers zich uitspreken tegen discriminatie. Dit kan door een digitale streep te zetten op knvb.nl/discriminatie en/of door een ‘teamselfie’ te maken met #streepselfie. Voetbal is voor iedereen en discriminatie hoort niet thuis op en om het veld. De boodschap is niet zozeer bedoeld om degene aan te spreken die discrimineren, maar juist om de 99% normale voetballiefhebbers een stem te geven.

Welkom

Voetbal verbindt mensen, zowel op het veld als op de tribune. Of je nu zelf voetbalt, of graag naar voetbal kijkt: alle voetbalfans – van jong tot oud – genieten op een veilige en plezierige manier van de grootste en leukste sport van Nederland. Voetbal is van iedereen en voor iedereen. Discriminerende en anderszins kwetsende uitingen horen niet thuis in het voetbal. Iedereen, ongeacht huidskleur, religie of seksuele voorkeur, moet zich welkom blijven voelen in het voetbal.

Diversiteit in het voetbal Diversiteit in het voetbal Meer informatie over diversiteit in het voetbal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen