Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zaalvoetbalopleiding KNVB in Suriname van start

KNVB Media
KNVB Media
15 juli 2016, 10:44

Vanuit KNVB Worldcoaches en de Nederlandse zaalvoetbaltak worden zaalvoetbalcursussen gegeven aan lokale coaches. - Foto: KNVB Media

De KNVB start deze week een opleiding Trainer Coach III Zaalvoetbal in Suriname. Vanuit de samenwerking tussen de KNVB en de Surinaamse Voetbalbond (SVB) kan ook de Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB) rekenen op een helpende hand vanuit Nederland.

Vanuit KNVB Worldcoaches en een afvaardiging van de Nederlandse zaalvoetbaltak worden er de komende periode cursussen gegeven aan lokale coaches. De cursusgroep bestaat uit veld- en zaalvoetbalinternationals, coaches afkomstig vanuit veld- en zaalclubs, leraren/docenten, maar ook mensen die met de jeugd in de wijken werken.

Op deze wijze hoopt de KNVB, SVB- en SZVB-coaches op te leiden die jongeren door middel van zaalvoetbal op sportief en sociaal gebied op een positieve manier kunnen beïnvloeden. Daarnaast wordt ook getracht het zaalvoetbal in zijn geheel naar een hoger plan te tillen.

Banden met Suriname

Afvaardigingen van de KNVB waren dit jaar al eerder in Suriname voor diverse clinics, het openen van miniveldjes en de afsluiting van andere cursussen vanuit het WordCoaches programma. In januari waren onder anderen bondsvoorzitter Michael van Praag en directeur betaald voetbal Bert van Oostveen, in Suriname om de samenwerking in de toekomst te bespreken. Deze bezoeken onderstrepen de aangehaalde banden met de voetbalbond in het land. Samenwerking Samenwerking Samenwerking tussen KNVB en Surinaamse bond krijgt extra vorm Bezoek in januari Bezoek in januari KNVB haalt banden aan met Suriname, Aruba, Bonaire en Curaçao

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen