Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Samenwerking met Suriname krijgt extra vorm

KNVB Media
KNVB Media
20 mei 2016, 16:26

Tijdens het bezoek aan Suriname worden diverse clinics gegeven. - Foto: KNVB Media

Een afvaardiging van de KNVB is deze week in Suriname voor diverse clinics, het openen van miniveldjes en de afsluiting van een WordCoaches Cursus. Het bezoek onderstreept de onlangs aangehaalde banden met de voetbalbond in het land.

In januari waren bondsvoorzitter Michael van Praag, directeur betaald voetbal Bert van Oostveen, commercieel directeur Jean Paul Decossaux en coördinator van WorldCoaches Johan van Geijn al in Suriname om de samenwerking in de toekomst te bespreken. Deze afvaardiging was vervolgens ook op bezoek op Aruba en Curaçao.

Uitdagingen

De mensen hier hebben echt een hart voor de sport

"De mensen hier hebben echt een hart voor de sport. Tegelijkertijd zie je ook meteen waar de uitdagingen liggen", gaf Van Oostveen toen aan. "Het ontbreekt hen vooral aan goede kaders en infrastructuur. Op deze gebieden bieden wij graag onze ondersteuning aan. Met de bonden en overheden zijn we in gesprek over hoe we dit precies kunnen vormgegeven. We waren er al van overtuigd dat we hier ons steentje konden bijdragen en dit bezoek maakt nog eens duidelijk dat zij onze steun kunnen gebruiken."
 

— Regi Blinker raadt elke ex-prof aan mee te gaan op een WorldCoaches-missie.

Het WorldCoaches-bezoek van deze week is een goed voorbeeld van de hechte band tussen Suriname en Nederland. In totaal stonden er vier clinics op het programma waarbij ook miniveldjes werden geopend in de wijken. 22 Mannen en vrouwen hebben op de afsluitende donderdag de WorldCoaches-cursus doorlopen. Regi Blinker is een van de ex-internationals die mee is op de WorldCoaches-missie. "Het is de derde keer. Elke ex-prof zou het eigenlijk moeten doen. Dit is pas life after football!"

De KNVB-delegatie reist na het bezoek aan Suriname door naar Curaçao. Daar staat vanaf dinsdag de eerste clinic gepland.

KNVB haalt banden aan met Suriname, Aruba, Bonaire en Curaçao KNVB haalt banden aan met Suriname, Aruba, Bonaire en Curaçao Lees het artikel over het bezoek in januari.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen