Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB steunt MaatschapWij: ‘Wij Samen voor Elkaar’

KNVB Media
KNVB Media
10 mei 2016, 10:00

De Zwaluwen Jeugd Actie is een 'best practice' op Wijsamenvoorelkaar.nl - Foto: KNVB Media

De website Wijsamenvoorelkaar.nl is dinsdag gelanceerd. Dit is een portaal om de vele maatschappelijke initiatieven die er in Nederland zijn optimaal zichtbaar en vindbaar te maken en waar mogelijk te versterken.

Ook is het de start van een landelijke campagne met het motto ‘Wij Samen voor Elkaar’. De KNVB is een partnership aangegaan met initiatiefnemer MaatschapWij.

Waarderen

“MaatschapWij wil Nederland leuker, mooier en beter maken door mensen te waarderen die bereid zijn iets te doen voor een ander, samenwerken en maatschappelijke betrokkenheid tonen. In het amateurvoetbal zijn veel vrijwilligers die passen in dit profiel. Wijsamenvoorelkaar.nl is een manier om te laten zien welke goede initiatieven er zijn in Nederland, en dus ook in het amateurvoetbal”, geeft directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee aan.

Clubs staan middenin de samenleving en nemen zelf initiatieven om deze leuker en beter te maken

Op Wijsamenvoorelkaar.nl wordt Scholder an Scholder genoemd als best practice. Dit is een samenwerkingsverband tussen de provincie Gelderland, acht gemeenten, De Graafschap en de KNVB. Het doel is een duurzaam, vitaal en aantrekkelijk sportlandschap. Samen de handen ineenslaan om bestuurders, leden en betrokkenen van sportverenigingen bewust te maken van de rol van sport en clubs in de Achterhoek. Ook de Zwaluwen Jeugd Actie is een best practice. Bij deze actie spelen maar liefst 300.000 jeugdspelers voor hun leeftijdgenootjes met een spierziekte of een andere beperking. “En zo zijn er nog meer voorbeelden uit de voetballerij die passen bij Wijsamenvoorelkaar.nl”, zegt Van der Zee.

Het doel van Scholder an Scholder is een duurzaam, vitaal en aantrekkelijk sportlandschap.

Wijsamenvoorelkaar.nl is een manier om te laten zien dat het amateurvoetbal goed bezig is. “En dat terwijl in de media juist de negatieve incidenten naar voren komen. Clubs staan middenin de samenleving en nemen zelf initiatieven om deze leuker en beter te maken. De KNVB waardeert dit enorm.”

Over Wijsamenvoorelkaar.nl

Zichtbaarheid en verbinding van goede initiatieven kan andere mensen en organisaties inspireren. Wijsamenvoorelkaar.nl moet ervoor zorgen dat bestaande activiteiten meer deelnemers krijgen, dat nauwe samenwerkingsverbanden ontstaan en mensen worden geïnspireerd om maatschappelijke activiteiten te ontplooien.

Initiatiefnemer MaatschapWij is een open samenwerkingsverband van een groeiende groep mensen en organisaties die zich samen inzetten voor een maatschappij waarin we meer voor elkaar over hebben en samenwerken. Het doel is het inspireren van de overtuiging bij alle Nederlanders dat rekening houden met iemand anders, iets voor iemand anders doen, zelf initiatief nemen en samenwerken centrale voorwaarden zijn voor een goed functionerende samenleving. Dit moet worden bereikt door te inspireren, te faciliteren en te vieren.

Zelf een initiatief plaatsen

Organiseer je als club zelf ook een maatschappelijk initiatief en zou je deze onder de aandacht willen brengen? Dan kun je op Wijsamenvoorelkaar.nl zelf een initiatief plaatsen. Zo werf je bekendheid voor het project en laat je zien dat jouw club maatschappelijk betrokken is.

Wijsamenvoorelkaar.nl Wijsamenvoorelkaar.nl Het inspiratie- en actieportaal dat maatschappelijke initiatieven van particulieren en organisaties zichtbaar maakt en versterkt. Zwaluwen Jeugd Actie Zwaluwen Jeugd Actie Het grootste goede doelen team van Nederland.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen