Zwaluwen Jeugd Actie

Jaarlijks komen meer dan 300.000 jeugdspelers in actie voor hun leeftijdgenootjes met een spierziekte of een andere beperking, zij voetballen voor de Zwaluwen Jeugd Actie. De spelers vormen samen het grootste goede doelen team van Nederland.

De kracht van voetbal gebruiken om jongeren er bewust van te maken dat gezond zijn best bijzonder is

Wanneer teams deelnemen aan het KNVB jeugdbekertoernooi, doen ze automatisch mee aan de Zwaluwen Jeugd Actie. Het inschrijfgeld gaat rechtstreeks naar de Zwaluwen Jeugd Actie, behalve wanneer expliciet anders vermeld wordt op het competitieformulier. De actie bestaat inmiddels 56 jaar en heeft al meer dan 5 miljoen euro opgeleverd.  

Seizoen 2015/2016

Vanaf het bekerseizoen 2015/'16 kunnen alle jeugdteams eenvoudig zelf in actie komen door een actie aan te maken op de website van de Zwaluwen Jeugd Actie. Met deze teambuildingactie steunen zij het goede doel en kunnen zij voetbaldroomprijzen winnen die beschikbaar worden gesteld door de KNVB.

Website Zwaluwen Jeugd ActieVoor meer informatie over de Zwaluwen Jeugd Actie, de subsidievoorwaarden en campagnedagen.

Recordopbrengst

De Zwaluwen Jeugd Actie heeft in 2014 een recordbedrag van 410.000 euro opgeleverd voor het goede doel. Op Sportclub Everstein in Everdingen nam prinses Beatrix op feestelijke wijze de cheque in ontvangst.

Met de opbrengst van de actie wil de KNVB de participatie van kinderen met een beperking op voetbalverenigingen verbeteren. 50 Procent van de opbrengst wordt daarom besteed aan subsidieaanvragen vanuit voetbalclubs. 

SubsidievoorwaardenEen subsidie aanvragen om de club rolstoeltoegankelijk te maken, een samenwerking met de buurt of een leuke (voetbal)dag voor kinderen met een beperking?De andere 50 procent van de opbrengst is beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek. Met het opgehaalde geld starten het Prinses Beatrix Spierfonds en Spieren voor Spieren een gezamenlijk onderzoek. In het seizoen 2014/'15 was dat onderzoek naar Duchenne en in 2015/'16 Mitochondriële Myopathie. 

Mitochondriële Myopathie In 2015/2016 ging de opbrengst naar wetenschappelijk onderzoek naar Mitochondriële Myopathie.

Samenwerking


De Zwaluwen Jeugd Actie zet zich samen met de KNVB, het Prinses Beatrix Spierfonds en Spieren voor Spieren in voor kinderen met een spierziekte of een andere beperking. Met elkaar willen zij de kracht van voetbal gebruiken om jongeren er bewust van te maken dat gezond zijn best bijzonder is en zoveel mogelijk geld ophalen om kinderen met een spierziekte een betere toekomst te bieden.

Terug naar boven