Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zwaluwen Jeugd Actie

Gewoon lekker kunnen voetballen. Voor de meeste jongeren is dat de gewoonste – en de leukste – zaak van de wereld. Helaas is het niet voor iedereen vanzelfsprekend dat zij kunnen voetballen. Daarom steunt de Zwaluwen Jeugd Actie onder andere het aangepast voetbal van de KNVB.

‘De Jeugd voetbalt voor jongeren met een beperking!’ Dat is hét motto van de Zwaluwen Jeugd Actie. De KNVB wil dat iedereen kan genieten van voetbal en het verenigingsleven. Ook jongeren met een beperking! De KNVB zet zich hier dan ook met hart en ziel voor in. Grote kans dat jij je (financiële) steentje hier ook aan bijdraagt.

KNVB Zwaluwen Jeugd Beker

De bijna 500.000 jeugdspelers die elk voetbalseizoen meedoen aan de KNVB Zwaluwen Jeugd Beker, voetballen voor de actie. Ze komen hiermee in actie voor jongeren met een beperking en vormen samen het grootste sportieve goede doelenteam van Nederland!

De deelnemende teams doneren via de KNVB een deel van het inschrijfgeld aan de Zwaluwen Jeugd Actie. Met het geld dat wordt ingezameld  worden mooie projecten gerealiseerd zodat jongeren met een lichamelijke of een verstandelijke beperking toch kunnen voetballen.

Opbrengst

Een deel van de opbrengst van de actie is beschikbaar voor subsidieaanvragen vanuit voetbalverenigingen. Clubs kunnen een bijdrage vragen voor bijvoorbeeld het rolstoeltoegankelijk maken van de accommodatie, spelmateriaal voor G-voetbal, een opleiding voor trainers voor het begeleiden van jongeren met een beperking of het organiseren van een voetbalclinic.

Het andere deel van de opbrengst van de Zwaluwen Jeugd Actie is beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek. Het Prinses Beatrix Spierfonds en Spieren voor Spieren doen onderzoek naar de oorzaak en behandeling van spierziekten.

Historie

De Zwaluwen Jeugd Actie is in 1960 gestart en bij de meeste senioren bekend door het Zwaluwen vaantje. In de afgelopen 50 jaar hebben meer dan 11 miljoen jeugdvoetballers meegedaan en voetbalden zij al bijna 7 miljoen euro bij elkaar voor jongeren met een spierziekte of een andere beperking. En daar is de KNVB ontzettend trots op!

Website Zwaluwen Jeugd Actie Website Zwaluwen Jeugd Actie Voor meer informatie over de Zwaluwen Jeugd Actie en de campagnedagen.

 

Subsidievoorwaarden Subsidievoorwaarden Een subsidie aanvragen om de club rolstoeltoegankelijk te maken, een samenwerking met de buurt of een leuke (voetbal)dag voor kinderen met een beperking?

Laatste nieuws