Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nieuwe samenwerking KNVB innovatiecentrum #11

KNVB Media
KNVB Media
5 december 2018, 10:00

#11 is een plek op de KNVB Campus in Zeist waar organisaties uit het voetbal, bedrijfsleven en wetenschap samenwerken aan nieuwe ontwikkelingen. - Foto: KNVB Media

Het Open Voetbal Innovatie Centrum van de KNVB, #11, gaat samenwerken met SX, het centrum voor sport, marketing en media in Eindhoven. Hierdoor komen de werelden van digitale innovatie en voetbal een stuk dichter tot elkaar.

Vanuit SX – waar zestig ondernemers met een ongebreidelde passie voor sport zijn gehuisvest – gaan Triple Double, TDE, SportsCloud, Arko Sports Media en Esports Xperts samen met de KNVB optrekken om een bijdrage te leveren aan de innovatie van het Nederlands voetbal. Het gaat vooral om expertise op het gebied van data, fanbeleving, digitale technologie en eSports. Naast het uitwisselen van kennis en expertise gaan SX en #11 ook gebruik maken van elkaars netwerk en locaties.

#11

Sinds jaar en dag is het Nederlandse voetbal creatief en vernieuwend. De KNVB wil daarom voorop blijven lopen met nieuwe kennis en zo bouwen aan een mooie toekomst. #11 is een plek op de KNVB Campus in Zeist waar organisaties uit het voetbal, bedrijfsleven en wetenschap samenwerken aan nieuwe ontwikkelingen. Iedereen die op een innovatieve wijze een bijdrage wil leveren aan het Nederlandse voetbal is welkom, van grote bedrijven met een bewezen track record tot zelfstandigen en startups. Meer dan vijftien partners hebben zich inmiddels aangesloten bij #11.

In het Open Voetbal Innovatie Centrum is tevens het VAR Replay Center gevestigd. Sinds dit seizoen houdt de videoscheidsrechter vanuit de controlekamer in #11 een extra oogje in het zeil tijdens Eredivisie- en KNVB Bekerwedstrijden.

De controlekamer van het ARAG KNVB Replay Center.

Voorop lopen

Mede door de innovaties uit #11 willen we het Nederlands voetbal op alle fronten voorop laten lopen in de wereld.

Daphne van Dijk, community manager van #11: "Met #11 creëren we een ecosysteem om kennis en innovatie te stimuleren. De samenwerking met SX past hier naadloos in en draagt bij aan onze ambitie om de ontwikkeling van het Nederlands voetbal met behulp van externe innovatieve partijen te onderzoeken, verdiepen en versnellen. Mede door de innovaties uit #11 willen we het Nederlands voetbal op alle fronten voorop laten lopen in de wereld."

Eric Lankers, management Triple Double: "Dagelijks merken we de kracht van SX als broedplaats van innovatieve ideeën en strategieën in de sport. Met de expertise en bundeling van krachten vanuit SX op het gebied van fanbeleving, digital, data, technologie en esports willen we een steen bijdragen aan de doelstellingen van #11 en de KNVB om het Nederlandse voetbal vooruit te helpen."

Giel Kirkels (Manager kennisontwikkeling en innovatie KNVB): "Fantastisch dat #11 en SX de handen ineenslaan om een groter netwerk rond innovatie in het voetbal en de sport te mobiliseren."

Contactinformatie KNVB Campus

Kom alles te weten over een bezoek aan de KNVB Campus

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen