Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Tien nieuwe deelnemers toegelaten op UEFA Pro opleiding

KNVB Media
KNVB Media
16 december, 9:00

De selectiegesprekken voor de UEFA Pro opleiding worden gevoerd door vertegenwoordigers uit het betaald voetbal en de KNVB. - Foto: KNVB Media

Voor het aankomende voetbalseizoen 2021/’22 zijn tien nieuwe deelnemers toegelaten tot de UEFA Pro opleiding. De deelnemers die zijn toegelaten tot de opleiding zijn: Roeland ten Berge, Remko Bicentini, Ivar van Dinteren, Leeroy Echteld, Robert Franssen, Kenneth Goudmijn, Edwin Grünholz, Ulrich Landvreugd, Adil Ramzi en Robbie Servais. De UEFA Pro opleiding 2021/’22 gaat in mei 2021 van start.

Thomas van der Staak, manager KNVB Academie: ‘’Mooi om deze tien deelnemers volgend jaar te mogen verwelkomen op de UEFA Pro opleiding. Na een zorgvuldige selectie, die wij samen hebben verricht met vertegenwoordigers uit het betaald voetbal, VVON en CBV, ben ik er van overtuigd dat we weer veel kwaliteit op de opleiding krijgen.’’

De UEFA Pro opleiding is de hoogste trainersopleiding van Nederland. Na het behalen van dit diploma kunnen de deelnemers zelfstandig aan de slag als hoofdtrainer in het betaald voetbal. De UEFA Pro opleiding wordt bij voldoende geschikte deelnemers jaarlijks georganiseerd. 

Toelating en selectieprocedure

Voor toelating op de UEFA Pro opleiding krijgen potentiële nieuwe deelnemers te maken met strenge toelatingseisen en selectieprocedures. In eerste instantie worden deelnemers geselecteerd op basis van hun vooropleiding en ervaring als zelfstandig trainer-coach. Als deelnemers voldoende ervaring hebben op dit gebied, worden ze uitgenodigd voor een selectiegesprek. Op basis van de uitkomst van dit gesprek zijn deelnemers al dan niet toelaatbaar tot de opleiding UEFA Pro. De selectiegesprekken worden gevoerd door vertegenwoordigers uit het betaald voetbal en de KNVB.

De toelatingscommissie bestaat uit vertegenwoordigers van de belangenorganisaties Coaches Betaald Voetbal (CBV), de Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland (VVON) en de KNVB. Deze commissie buigt zich over de selectieprocedure en gaat dus uiteindelijk over de toelating van nieuwe deelnemers.

Deelnemers 2021

Roeland ten Berge
Remko Bicentini
Ivar van Dinteren
Leeroy Echteld
Robert Franssen
Kenneth Goudmijn
Edwin Grünholz
Ulrich Landvreugd
Adil Ramzi
Robbie Servais

Vanwege de coronacrisis zijn enkele selectiegesprekken uitgesteld. Het is dus mogelijk dat er voor mei 2021 nog kandidaten aan de deelnemerslijst worden toegevoegd.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen