Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Trainersopleiding UEFA Pro weer open voor inschrijving

KNVB Media
KNVB Media
10 oktober 2019, 17:55

Met het diploma UEFA Pro mag je aan de slag als hoofdtrainer in het betaald voetbal. - Foto: KNVB Media

Vanaf vandaag start de inschrijving weer voor een nieuwe trainersopleiding op het niveau van UEFA Pro. Dat is, zoals bekend, het hoogste trainersdiploma waarmee in heel Europa gewerkt kan worden.

De vernieuwde UEFA Pro is afgelopen seizoen dankzij input van algemeen- en technisch directeuren, coaches uit het betaald voetbal, de trainersvakbond CBV en oud-deelnemers bijgesteld en vormgegeven. Dit betekent onder andere dat er veel meer aandacht is voor maatwerk en individuele ontwikkelingen, maar ook dat de hedendaagse praktijk centraal staat binnen de opleiding.

Toelatingseisen

De opleiding zelf start in mei 2020. Een belangrijke voorwaarde om deel te kunnen nemen aan de opleiding is, na het behalen van het UEFA A (Youth) diploma, aantoonbare ervaring (2 jaar of meer opgedaan in de afgelopen 5 jaar) als zelfstandig trainer- coach op minimaal hoofdklasse-niveau.

Wie belangstelling heeft voor deze opleiding en voldoet aan de bijbehorende toelatingseisen, kan meer informatie vinden of zich inschrijven via onderstaande link. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Laatste jaren vernieuwd

Om beter aan te sluiten bij de veranderende wereld van het betaald voetbal is in de laatste jaren de opleiding UEFA Pro vernieuwd. Dit past bij de hoge eisen die, zowel binnen als buiten het veld, aan de trainer-coach in het betaald voetbal worden gesteld. De UEFA en de KNVB trekken van oudsher samen op om deze opleiding actueel en kwalitatief op het hoogste niveau te houden. Dit heeft bijgedragen aan de goede naam van de KNVB-opleidingen in Europa.

Een aantal van de geslaagden in 2018.

Vanuit het strategisch plan (2018-2022) van de KNVB spelen opleidingen een prominente rol. In de uitvoering van dit proces wil de KNVB komen tot een toekomstbestendige opleidingsstructuur die als doel heeft blijvend de beste trainer-coaches te ontwikkelen en af te leveren voor het (inter)nationale voetbal.

Het werken aan een goede opleiding houdt nooit op. We blijven daarom ook in de komende jaren de UEFA Pro verder perfectioneren. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met ondergetekende. De inschrijving voor de opleidingen UEFA A en UEFA Youth gaat eveneens in oktober open.

Carla van Dasselaar

KNVB Academie

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen