Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Einde komt in zicht voor cursisten UEFA Pro

KNVB Media
KNVB Media
14 april 2018, 13:45

De deelnemers aan de cursus UEFA Pro werden deze week verrast door een bezoek van bondscoach Ronald Koeman. - Foto: KNVB Media

De deelnemers aan de opleiding UEFA Pro hebben hun diploma bijna binnen. Deze week stond de laatste bijeenkomst op het programma, op de KNVB Campus in Zeist. Bondscoach Ronald Koeman was één van de sprekers.

De veertien cursisten, onder wie Arne Slot en Danny Buijs, begonnen een jaar geleden aan hun missie, die ze moet voorbereiden op een baan als zelfstandig coach in het betaald voetbal. De opleiding was dit seizoen wat anders van opzet, met meer aandacht voor de individuele cursist en de leervragen die hij heeft. Ze kregen daarvoor directe begeleiding van leercoaches Wiljan Vloet en Frans de Kat. In het afgelopen cursusjaar stonden inspirerende sprekers voor de groep, onder wie Louis van Gaal, Leo Beenhakker en Toon Gerbrands.

Bezoek Ronald Koeman

Om het lesprogramma op een mooie manier af te sluiten werden de deelnemers deze week verrast door bondscoach Ronald Koeman. Hij vertelde over zijn voorbereiding en analyse van het Nederlands elftal tijdens de afgelopen duels met Engeland en Portugal. Ook directeur betaald voetbal Eric Gudde was aanwezig om de aankomende coaches antwoorden te geven op hun vragen over zijn rol als directeur bij Feyenoord en zijn huidige functie als directeur bij de KNVB.
                                                                                                        
Met deze tweedaagse bijeenkomst zit het lesgedeelte van de opleiding er op. De cursisten moeten wel hun tanden nog zetten in de laatste afronding van hun opdrachten en ‘proeven van bekwaamheid’. Daarna volgt, bij goed resultaat, de uitreiking van het diploma, later deze zomer.

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen