Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Docentenclinic op KNVB Campus zorgt voor nieuwe inzichten

KNVB Media
KNVB Media
22 september 2017, 13:22

Opleiders wisselden kennis en ervaringen uit tijdens de jaarlijkse Docentenclinic. - Foto: KNVB Media

Normaliter geven ze zelf cursussen en clinics, maar ditmaal kwamen de docenten van de KNVB Academie bijeen om voor zichzelf nieuwe kennis op te doen. Tijdens de jaarlijkse Docentenclinic - de symbolische start van het opleidingsseizoen - stroomde de KNVB Campus vrijdag 15 september vol met ruim 175 opleiders in het top- en breedtevoetbal en de arbitrage.

Een zeer waardevolle dag die alle aanwezigen tal van nieuwe inzichten bood. Want ook een docent is nooit uitgeleerd en kan zich altijd blijven verbeteren in zijn vak. Tijdens de Docentenclinic gingen de voetbal- en arbitrageopleiders actief aan de slag met de vier inzichten voor docentschap: structureren, stimuleren, individueel aandacht geven en regie overdragen.

'Energieke dag'

Ruim 175 docenten waren te gast op de KNVB Campus in Zeist.

Wat betekenen deze vier inzichten in de praktijk bij het opleiden van toptrainers, breedtetrainers en scheidsrechters? Vanuit 'Eén visie op leren' kregen de aanwezigen nuttige kennis en tools aangereikt. Ook wisselden zij gedachten, kennis en ervaringen met elkaar uit. Het leidde tot veel boeiende discussies en gespreksonderwerpen. "Een nuttige, energieke en waardevolle dag", luidden na afloop de reacties.

Ook de locatie - de hypermoderne KNVB Campus in Zeist, die vorig jaar werd geopend - droeg bij aan het succes van de dag. Een omgeving die bijzonder inspirerend werkte op de motivatie van de docenten en opleiders.

Verder op weg

In de loop van het seizoen 2017/'18 gaat de KNVB Academie dieper op de vier inzichten in. Daarmee kunnen de docenten vervolgens trainers en scheidsrechters helpen hun eigen ontwikkeling vorm te geven.

Scheidsrechter Scheidsrechter Bekijk de verschillende opleidingen van de KNVB Academie voor de arbitrage.

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen