Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Edgar Davids krijgt diploma Coach Betaald Voetbal uitgereikt

KNVB Media
KNVB Media
22 mei 2017, 17:07
1:55

Hans van Breukelen feliciteert Edgar Davids met het diploma Coach Betaald Voetbal. - Foto: KNVb Media

Edgar Davids bereikte als speler de absolute top. Gaat hem dat als trainer ook lukken? De eerste stap is gezet. Hij slaagde voor de cursus Coach Betaald Voetbal. Vandaag kreeg Davids uit handen van technisch directeur Hans van Breukelen het diploma uitgereikt.

Het is een indrukwekkend rijtje, de clubs waar Edgar Davids voor speelde. Ajax, AC Milan, Juventus, Barcelona, Internazionale en Tottenham Hotspur. En daarnaast droeg hij nog 74 keer het shirt van Oranje, waarmee hij een halve finale op zowel een WK als een EK haalde. Dan weet je wat er te koop is in de voetballerij. 

Geluk

Maar als antwoord wat hij heeft opgepikt van al die toptrainers bij die topclubs zegt Davids dat je vooral geluk moet hebben. Geluk? "Ja, geluk. Dat is wat meerdere trainers tegen me hebben gezegd. Je kunt een goede visie hebben en tactisch sterk zijn. Zonder geluk haal je geen resultaat en is een carrière snel ten einde." 

Edgar Davids droeg 74 keer het shirt van Oranje.

Maar geluk kun je ook een beetje sturen. Er zijn al wat contacten met clubs. Davids zal echter niet zo maar toehappen. "Ik ga op zoek naar een club die bij mij past, die op dezelfde lijn zit als mijn visie als trainer." En of dat ooit zo'n club zal zijn waarvoor hij speelde. "Ik ben gezegend dat ik het shirt van die mooie clubs heb mogen dragen. Als ik zo'n club ook mag trainen, zou het een geweldig avontuur zijn."

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen