Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jeugdteams Vitesse en ADO Den Haag voetballen met aangepaste spelregels

KNVB Media
KNVB Media
24 maart 2023, 9:52

Er worden in totaal vier oefenwedstrijden gespeeld tussen elftallen van verschillende leeftijdscategorieën. - Foto: KNVB Media

Jeugdteams van Vitesse en ADO Den Haag spelen op zaterdag 25 maart een minitoernooi waarbij vijf aangepaste spelregels van kracht zijn: zelfpass, intrap/indribbel, vliegend wisselen, tijdstraf en effectieve speeltijd*. Het doel van dit toernooi is om een beeld krijgen van wat deze aangepaste spelregels doen bij verschillende leeftijdscategorieën en om input te krijgen van spelers, staf en arbitrage.

Er worden in totaal vier oefenwedstrijden gespeeld tussen elftallen van verschillende leeftijdscategorieën: Onder 14, Onder 16, Onder 18 en Onder 21. Tot nu toe zijn de aangepaste spelregels getest bij met name Onder 18 en ouder en bij de B categorie Onder 13. Naast de genoemde vijf spelregels, speelt Onder 18 in het kader van een pilot in samenwerking met FIFA ook met een aangepaste buitenspelregel.

Voetbal is wereldwijd de grootste sport en om deze populariteit voor toekomstige generaties te behouden, experimenteert de KNVB al enkele jaren met aangepaste spelregels die op termijn het betaald voetbal, amateurvoerbal of jeugdvoetbal sportiever, eerlijker en aantrekkelijker zouden kunnen maken. Onderzoeksresultaten worden besproken met de internationale spelregelcommissie IFAB en Wereldvoetbalbond FIFA.

*Effectieve speeltijd
Onder 14: 2x25 minuten
Onder 16: 2x25 minuten
Onder 18: 2x30 minuten
Onder 21: 2x30 minuten


  • Tags:

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen