Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB breidt innovatie hub #11 uit met tweede pand

KNVB Media
KNVB Media
11 november, 10:00

In #11 data & digital worden interne en externe sportdata-experts verenigd om zo data-gedreven projecten kracht bij te zetten. - Foto: KNVB Media

Als klein landje moet je creatief en slim zijn en om internationaal mee te kunnen blijven komen. Daarom is innovatie een van de strategische pijlers van de KNVB. De bond heeft dit fysiek ondergebracht in het pand #11 op de KNVB Campus in Zeist. Omdat er de komende tijd nog meer wordt ingezet op data en digitalisering, wordt vandaag een tweede pand geopend: #11 data & digital.

De VAR, het toernooi met nieuwe spelregels Future of Football Cup, de eQuality Index die zorgt voor een gelijkwaardigere indeling in de amateurvoetbalcompetities, de Talentenmonitor, VR-onderzoek bij scheidsrechters, een dashboard voor uitstekend stadiongras en innovatie challenges samen met de Johan Cruijff ArenA; dit en meer kwam de afgelopen jaren allemaal uit de koker van #11. Het huidige pand blijft de huisvesting van de VAR en verschillende start-ups en gerenommeerde partijen op het gebied van innovatie. Het is een ‘open workspace’ voor meer dan 35 bedrijven uit het innovatienetwerk van de KNVB.

Digitale ambities

In #11 data & digital worden interne en externe sportdata-experts verenigd om zo data-gedreven projecten kracht bij te zetten en de digitale ambities van de KNVB te versnellen. Met het oog op digitale kennisoverdracht huisvest het tweede #11-onderkomen tevens een vaste webinarstudio. Daarnaast vormt #11 data & digital ook de nieuwe thuishaven en het trainingscentrum van E_Oranje: de KPN E_Room.

Zondag 14 november wordt zowel de KPN E_Room geopend als de eerste officiële FIFA 22 interland gespeeld. Onder het toeziend oog van E_Bondscoach Koen Weijland speelt E_Oranje de eerste interland tegen Noorwegen, die ook rechtstreeks wordt gestreamd via het Twitch kanaal van E_Oranje. #11 #11 Lees alles over #11, de voetbal innovatiehub van de KNVB.

Versterk het netwerk

Kom jij het netwerk versterken?

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen