Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Geef je op voor de ledenraad amateurvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
14 oktober, 10:45

Geef je nu op voor de ledenraad amateurvoetbal - Foto: KNVB Media

Weet jij wat er speelt in het amateurvoetbal? Wil je meedenken en meebeslissen over de strategische koers van het amateurvoetbal? Dan is de ledenraad wellicht iets voor jou.

Zelf voetballen, trainen of fluiten blijft misschien het allerleukste. Maar ook andere functies binnen het voetbal zijn ontzettend leuk en leerzaam. Die functies zijn er natuurlijk bij de voetbalclubs. Maar ook bij de KNVB zoeken we soms mensen voor vrijwilligersfuncties.

Wat is de ledenraad en wat doet een ledenraadslid?

De ledenraad is binnen de KNVB het vertegenwoordigende orgaan voor het gehele amateurvoetbal en is daarmee vergelijkbaar met de algemene ledenvergadering zoals elke vereniging die heeft. Gezamenlijk met de directeur-bestuurder, Jan Dirk van der Zee, en de Raad van Toezicht is de ledenraad verantwoordelijk voor de strategische koers van het amateurvoetbal. 

Als lid van de ledenraad praat je aan de voorkant mee over het beleid en aan de achterkant heb je een rol in het beoordelen van de uitvoering en de resultaten. Zo draag je actief bij aan de toekomst van het amateurvoetbal in Nederland. Op dit moment hebben we in drie kieskringen een vacature voor een ledenraadslid. 

Profiel Profiel Nieuwsgierig naar een verdere omschrijving van de taken en werkzaamheden? Kijk dan naar het profiel.

Tussentijdse verkiezingen drie kieskringen

In de kieskringen 17, 18 en 21 zijn nu tussentijds vacatures ontstaan omdat de huidige ledenraadsleden hun maximale zittingstermijn bereikt hebben. Om een beeld te geven: kieskring 17 omvat Tilburg en buurgemeente, inclusief Den Bosch, kieskring 18 omvat het gebied van Dordrecht tot aan Zaltbommel en kieskring 21 is gericht op Rotterdam ten zuiden van de Brienenoordbrug en omgeving.

Kieskringen

Voor wat betreft het amateurvoetbal is Nederland opgedeeld in 30 kieskringen. In elk van deze 30 kieskringen wordt door de leden van de KNVB iemand gekozen die op landelijk niveau namens haar of zijn kieskring in de ledenraad amateurvoetbal zit.

Kandidaat stellen

Ben je geïnteresseerd en voldoe je aan het profiel? Stel je dan kandidaat voor de ledenraad. Dat kan tot uiterlijk 9 november a.s. 17.00 uur door het kandidaatstellingsformulier in te vullen. Via (digitale) verkiezingen op 8, 9 en 10 december beslissen de leden van de KNVB (verenigingen namens hun leden en individuele leden van de kieskring) wie het nieuwe ledenraadslid wordt. 

Om je kandidaat te stellen moet je in ieder geval lid zijn van de KNVB en meerderjarig zijn. Ledenraadsleden wonen bij voorkeur in de eigen kieskring. Bekijk het overzicht van gemeenten per kieskring. Overige eisen om je kandidaat te stellen vind je in het profiel.

Kandidaatstellingsformulier Kandidaatstellingsformulier Stel je hier kandidaat voor de ledenraad.

Ledenraad Ledenraad Hier vind je meer informatie over de ledenraad amateurvoetbal.

Versterk het netwerk

Kom jij het netwerk versterken?

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen