Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

UEFA-landen kiezen Just Spee in uitvoerend comité

KNVB Media
KNVB Media
20 april, 13:15

Just Spee is verkozen in het Executive Comité van de UEFA. - Foto: UEFA

In Montreux, waar UEFA vandaag bijeen was voor het 45ste congres, is KNVB-voorzitter Just Spee verkozen in het Executive Comité van de Europese voetbalkoepel. Daarmee treedt Spee in de voetsporen van Michael van Praag, die na drie termijnen afscheid nam van het uitvoerend comité.

"Vooraf had ik er voorzichtig een goed voorgevoel over dat ik in het ExCo verkozen zou worden. Dat gevoel was gebaseerd op onze campagne waarin we vrijwel alle aangesloten bonden uitgebreid hebben gesproken. Maar voor nu ben ik ook wel heel erg blij én opgelucht dat het allemaal gelukt is", aldus Spee.

"Op de eerste plaats bewijzen we ons voetbal een grote dienst door op de hoogste niveaus in het voetbal mee te praten juist over het voetbal. Dat wordt benadrukt in de actualiteit, als je het initiatief van de Europese Super League bestudeert. Ons Nederlands voetbal verdient een stem in UEFA en dat zijn de andere leden van UEFA gelukkig met ons eens. Op de tweede plaats ben ik blij voor mijn KNVB-team, dat onder leiding van secretaris-generaal Gijs de Jong heel veel werk verzet heeft om deze campagne te doen slagen."

Eerlijk speelveld

De KNVB en daarmee het Nederlandse voetbal houdt zijn geluid in het ExCo van UEFA.

De bondsvoorzitter kan onmiddellijk stevig aan de slag in het uitvoerend comité van UEFA, waar de Super League nu en daarna nog wel enige tijd de agenda zal domineren. "Het is een moeilijk dossier, een revolutionair idee waarop een zeer groot deel van het Europese voetbal nu niet zit te wachten. Wat we moeten doen, is proberen de eenheid in ons voetbal te herstellen. Voor de KNVB is daarbij altijd het uitgangspunt dat het voetbal-ecosysteem en daarmee een eerlijk speelveld gewaarborgd blijft. Daar gaan we mee aan de slag."

"Maar voor nu geniet ik nog even na van onze campagne en het uiteindelijke resultaat ervan. De KNVB en daarmee het Nederlandse voetbal houdt zijn geluid in het ExCo van UEFA. Waarbij ik mijn voorganger Michael enorm wil bedanken voor al zijn werk in de afgelopen 12 jaar. De waardering voor hem komt uit heel Europa en daar sluit ik me graag bij aan."

Bondsvoorzitter Bondsvoorzitter Lees meer over bondsvoorzitter Just Spee.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen