Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kandidaten tussentijdse verkiezingen ledenraad

KNVB Media
KNVB Media
11 september 2020, 14:26

In drie kieskringen zijn vacatures ontstaan voor de ledenraad. - Foto: KNVB Media

In verband met terugtredende ledenraadsleden in kieskring 2, 4 en 28 zijn vacatures ontstaan voor de ledenraad. Geïnteresseerden konden zich tot en met 9 september 2020 kandidaat stellen. Hierbij een overzicht van de kandidaten.

  • In kieskring 2 heeft Eelco Bruinsma zich kandidaat gesteld.
  • In kieskring 4 hebben Sander Veld en David Woortman zich kandidaat gesteld.
  • In kieskring 28 heeft Remko de Jong zich kandidaat gesteld.

In de kieskringen waar zich één kandidaat heeft gemeld, vinden geen verkiezingen plaats. Dat betekent dat Eelco Bruinsma voor kieskring 2 en Remko de Jong voor kieskring 28 direct verkozen zijn en deel gaan uitmaken van de ledenraad voor de komende 2 jaar.

Verkiezingen in kieskring 4

Op 28, 29 en 30 september kunnen alle verenigingen in kieskring 4 namens hun leden een stem uitbrengen op één van de kandidaten. Die stem wordt gewogen naar het aantal leden van de vereniging. De verenigingen en individuele leden worden vooruitlopend op de verkiezingen op de hoogte gebracht van het proces. Op 1 oktober zal het nieuwe ledenraadslid van kieskring 4 bekend gemaakt worden.

Over de Ledenraad

Het Nederlandse voetbal is in beweging. De 1,2 miljoen leden van de KNVB, verdeeld over circa 3150 verenigingen, willen vooral lekker voetballen. Daarvoor moet alles wel goed geregeld zijn. Hier werken verenigingen elke dag hard aan, ondersteund door de KNVB. De KNVB is zelf ook een vereniging. Daarom is er een algemene vergadering van de dertig vertegenwoordigers van het amateurvoetbal: de ledenraad.

Ledenraad Ledenraad Meer informatie over de ledenraad.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen