Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Waarschuwing voor oplichterspraktijken aanbieding Johan Cruijff Schaal

KNVB Media
KNVB Media
14 mei 2019, 16:18

De KNVB waarschuwt amateurverenigingen voor oplichting door een nog onbekende partij. - Foto: KNVB Media

Wij hebben diverse meldingen ontvangen van amateurverenigingen die zijn benaderd door een onbekende partij die zich uitgeeft als de KNVB. Deze partij biedt per e-mail arrangementen aan voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal op 28 juli tussen Ajax en PSV. Wij willen met klem benadrukken dat dit géén correspondentie namens de KNVB betreft en hier sprake is van oplichting/identiteitsfraude.

Clubs worden per e-mail benaderd en treffen in de bijlage een document met briefpapier en logo’s van de KNVB. Opvallend aan deze brief zijn de vreemde zinsconstructies en spelfouten. Ook het opgegeven e-mailadres van de KNVB klopt niet. De e-mail is afkomstig van contact@knvb.info. Dit is géén KNVB-mailadres. Daarnaast is ook een aantal amateurverenigingen telefonisch benaderd.

Indien men ingaat op de uitnodiging via e-mail of telefoon volgt er al snel een offerte en een verzoek om te betalen. Ga niet in op deze voorstellen en betaal niet!

KNVB doet aangifte

Helaas kunnen wij dit soort praktijken niet voorkomen. Uiteraard doen wij wel aangifte van deze oplichtings-/identiteitsfraudezaak.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen